חדשות המגזר

הרב שהוחתם על תמיכה: "אני לא מצביע ימינה"

מתוך 100 רבנים שחתמו על מכתב תמיכה ב'ימינה', שורבב שמו של ראש ישיבת חיצים, ללא ידיעתו כשבפועל הרב תומך בעוצמה יהודית: "מצד האמת הדבר אינו נכון ואני מצביע לעוצמה יהודית"

הרב שהוחתם על תמיכה: "אני לא מצביע ימינה"
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

שורת רבנים חתמו על מכתב '100 הרבנים' שקורא לתמיכה ברשימת 'ימינה' לכנסת, אך ראש ישיבת 'חיצים' הרב שי סויסה הוא בכלל מצביע 'לעוצמה יהודית' ומצא את שמו משורבב כאחד מהעשרות.

"לא הרגשתי בנוח לפרסם את דעתי הפוליטית, זה לא נכון. אני בכלל לא מצביע 'ימינה'", אמר בשיחה לסרוגים על הכנסת שמו מול תלמידי הישיבה, שמצביעים שונה ממנו. "אבל אם כבר יתפרסם משהו, לפחות שיתפרסם הדבר הנכון ולא הדבר הלא נכון", הוא מסביר את המניע לפרסום הכתבה.

בהודעה ששלחה אשתו של הרב סוויסה ליו"ר רשימת עוצמה יהודית עו"ד איתמר בן גביר, כתבה: "שלום איתמר, צריכה את עזרתך דחוף! ימינה הכניסו בחתימות הרבנים את השם של בעלי (שי סוויסה ראש ישיבת חיצים!) ללא הסכמתו!!"

בהודעה ששלח לחבריו, אמר הרב סויסה כי "שמי הוכנס בטעות לרשימת הרבנים תומכי ימינה ולמרות שאני לא חושב שאני משפיע על מישהו בתמיכתי, מצד האמת הדבר אינו נכון ואני מצביע לעוצמה יהודית ומאמין ומייחל שהיא תוביל להקמת ממשלת ימין. בברכת האמת והשלום אהבו", חתם את דבריו.

(מכתב הרבנים המלא)

במכתב שפורסם לראשונה בסרוגים, נכתב כי ״המדוכה עליה ישבתם בתקופה האחרונה טמנה בחובה התלבטויות גדולות וכבדות משקל". הרבנים הוסיפו ״בזה אנו קוראים להצביע טב, שהיא הרשימה היחידה הכוללת עמידה על שלמות הארץ ושלמות התורה גם יחד."

בין הרבנים שהצטרפו: הרב יהושע שפירא ראש ישיבת רמת גן, הרב אלישע אבינר מישיבת מעלה אדומים, הרב איתן איזמן ראש מוסדות צביה, הרב בוצ'קו ראש ישיבת היכל אליהו כוכב יעקב, הרב אליהו בלומנצויג ראש ישיבת ירוחם, הרב מרדכי גרינברג ראש ישיבת כרם ביבנה, הרב יהושע ויצמן ראש ישיבת מעלות, הרב שמעון כהן ראש מוסדות בית מוריה בבאר שבע, הרב אליהו מאלי ראש הישיבה ביפו, הרב יואל מנוביץ ראש ישיבת הגולן, הרב רחמים נסימי יו"ר רשת שעלים, הרב דוד פנדל ראש ישיבת שדרות, הרב דני סיגליס ראש ישיבת נוף הגליל (נצרת עילית), הרב בני קלמנזון ראש ישיבת עתניאל והרב יוסי שטרן ראש הישיבה בעכו ועוד.

עו"ד איתמר בן גביר אומר בתגובה לדברים: "מדובר בשפל חסר תקדים ובמעשה בלתי חוקי. בימינה החליטו לחצות את כל הקווים האדומים. כשזו תמונת המצב, נותר רק לתהות כמה חתימות משאר חתימות הרבנים הן מזויפות. בימינה ממוקדים בדבר אחד בבחירות האלו: הפצת פייק ניוז ומלחמה בעוצמה יהודית. מצער שזו המפלגה שמתיימרת לייצג את הציונות הדתית".

תגובות

47
34
נועם
14.09.19

כולנו מוגבלים כולנו מוגבלים כולנו שווים

33
אביתר יעקב מיכלשוילי
13.09.19

רק עוצמה אם תבדקו לדעתי תגדו שחלק מכובד מהרבנים חתמו כי הם חוששים שעוצמה לא יעברו

32
שלומי הפודל המשפחתי
13.09.19

הרב זלמן מלמד בהלם שיש רב שלא כפוף אליו הוא יוצא מתוך הנחה שכל רבני ישראל כפופים אליו ומשועבדים לדעותיו כך הוא חושב ולפי זה הוא פועל הוא בהלם מוחלט שיש רב שיש לו דעה עצמאית ואינו כפוף אליו מקווה שהוא יצליח להתמודד עם הידיעה הזו

1
יהודי
15.09.19

מוחה על ביזוי הרב מלמד. אני מצביע עוצמה אבל לא מזלזל בגדולי ישראל. הרב מלמד ת''ח גדול אפר אני לרגליו. תיזהר בכבודם גם אם יש לנו רבנים ויש לנו על מי לסמוך ואנחנו לא הולכים כשיתת ת''ח עדיין אנחנו מכבדים.