דרמה בחב״ד: ששת חברי בית הדין של רבני חב״ד, מוציאים הערב (חמישי) הודעה, לפיה, אסור על החסידים לתמוך ברשימה שלא עוברת את אחוז החסימה. המשמעות המיידית:  לא להצביע בעוצמה יהודית.

אך מבחינת עו"ד איתמר בן גביר, רבני חב"ד בכלל יצאו בקריאה חשובה הערב לא להצביע לימינה (בנט) ולא להצביע לג' (התנתקות). "אמנם יש עיתונאי חצר של ימינה שרמזו הערב שהמכתב נגד עוצמה, אך פרסום המכתב דווקא ביום שבו אנו עוברים בסקר אחד וקרובים מאוד בשני סקרים אחרים (שזוייפו במסרונים של מפלגה מתחרה) מלמד יותר מכל על מטרת המכתב", ציין בן גביר בטוויטר.

הרבנים, שעליהם הסמכות הרשמית של חסידי חב"ד בישראל מסבירים במכתב ששוגר לתלמידים, כי ישנה חובה להשתתף בבחירות על פי הוראת האדמו"ר: "ידועה דעתו הק' של כ"ק אדמו"ר על החובה להשתתף בבחירות ולהצביע והוראתו "להצבע בעד הרשימה היותר חרדית" שתדאג לשלמות התורה ולשלימות העם ולשלימות הארץ כפי רצון כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו".

החסימה, אסור להצביע.

הם טוענים הצבעה למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה בימין מסכנת את שלטון הימין. "עפ"י דברי קודשו "מיעוט קול אחד ברשימה היותר חרדית מגביר החשיבות הערכית של רשימות המתנגדים על ה' ותורתו" – הרי הצבעה למפלגות שאינן עוברות את אחוז החסימה משמעותה המעשית היא הענקת הקולות ל"רשימות המתנדים על ה' ותורתו" והרי זה כאילו הצביעו לאותם רשימות רח"ל לכן אין להצביע עבור רשימה אשר יש ספק אם תעבור את אחוז החסימה".

על המכתב חתומים הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי, הרב אברהם מיכאל הלפרין, הרב משה הבלין, הרב יוסף הכט, הרב אליהו יוחנן גורארי' והרב מנחם מענדל גלוכובסקי

מדובר במכה עבור 'עוצמה יהודית' שבשבוע שעבר קיבלה מכתב דומה גם מהרבנים מהפלג המשיחסיטי בחב"ד שהורו אף הם שלא להצביע למפלגה שאינה עוברת בטוח את אחוז החסימה.