סגן השר יעקב ליצמן כינה את מספר 2 בכחול לבן יאיר לפיד מחלה מדבקת. בהתייחסותו לכך שגנץ אמר  שיקים קואליציה חילונית ליברלית אמר ליצמן אצל 'דקלסגל' ברשת ב': "לפיד הוא מחלה מדבקת שהדביקה גם את גנץ. מי שיש לו שנאה נגד הדת – אני מאמין שיש בו אנטישמיות".

לגבי הטענה שגם הם החרימו את את גנץ כשאמרו שילכו רק אם נתניהו אמר "אנחנו הלכנו עם נתניהו והוא קיים את רוב מה שהבטיח לנו."

והוסיף "עד אתמול לא תקפתי אותו בכלל, הייתי טוב איתו. הוא תייר חדש בשכונה" ומשיך כי חציו הופנו נגד יאיר לפיד. גנץ שהתראיין לפניו טען כי יפנה קודם כל לרוב ולאחר מכאן רק יפנה לחרדים, על דבריו אלו אמר ליצמן כי הוא זגזגן ושזה לא מה שאמר אתמול "הוא נבהל מההתקפות עליו ועכשיו הוא מנסה להחזיר את הגלגל".

לאחר שיו"ר כחול לבן אמר במרומז כי בכוונתו להקים ממשלה שלא תכלול את המפלגות החרדיות תקף כבר ליצמן את גנץ  "יצא המרצע מן השק. לאחר שניסה במשך תקופה ארוכה להסתיר את דעותיו, ואף עשה הכל כדי לבדל את עצמו מיאיר לפיד שותפו, היום מתברר שאין כל הבדל ביניהם" טען ליצמן. "בני גנץ התברר כאדם ללא ערכים ושדרה. אין לו בעיה לפלג את החברה בישראל בשביל כמה מנדטים בספק".

"הוא איננו ראוי לתפקיד אחראי, אדם חסר יכולת ציבורית כלשהיא" הוסיף ותקף. "השותפות שלו עם יאיר לפיד מעידה עליו את אמרת חז"ל 'אוי לרשע ואוי לשכנו'. יהדות התורה דבקה בעמדתה להמליץ על נתניהו לראשות הממשלה".