כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רפי פרץ הדתה

יום לאחר פתיחת שנת הלימודים, שר החינוך הרב רפי פרץ התייחס הערב לסוגיות המרכזיות של הלימוד במגזר הדתי, וכן להתמודדותו כחבר ברשימת "ימינה". עוד ציין בדבריו בכנס סרוגים את יחסיו עם חברי הימין החדש והחיבור הכושל לעוצמה יהודית.

על המאמצים לפתיחת שנת הלימודים ומניעת השביתה עליה הכריזו ארגוני המורים, אמר הרב פרץ "פתחנו את שנת הלימודים עם יותר מ2 מליון תלמידים, שכל אחד יקר וחשוב. זה היה מאמץ גדול מאוד, היו הרבה משברים ואנשים בדרך שגילו אחריות גדולה, ויחד עשינו מאמץ גדול ופתחנו את השנה כסדרה". עוד ציין כי "אני מקווה להמשיך בתפקיד ולדאוג לרווחתם של ההורים והמורים".

לשאלה, כיצד ארגוני המורים מונעים את השינויים במערכת החינוך, כמו למשל קיצור החופש הגדול, ענה הרב פרץ: "את סבסוד בית הספר של חנוכה החלטנו לדחות השנה, מכיוון שהחינוך המיוחד ודאגה לילדים האלרגיים יותר חשובים, והשקענו בהם הרבה מאד כסף. בסדר העדיפויות של משרד החינוך, החלטנו שצריך לקדם אותם יותר בחברה הישראלית ושיהיו בעדיפות יותר גבוהה".

רוצה להיות שר החינוך של כל ילדי ישראל

על המשך התכניות: "אני רואה בערבות ההדדית כערך חשוב מאד לבניית החברה שלנו, רוצה לקדם את התלמידים למצוינות ושתהיה חדשנות באופי הכיתות והלימוד. וכמובן הפריפריה- קידום בפריפריה ברמה הלימודית והמנטלית. כל תלמיד יכול. אני רוצה להיות שר החינוך של כל ילדי ישראל ולומר להם- "השמיים הם הגבול", זה מקום שאני מכיר טוב מאד".

מי שמהמר על הרפתקה מצביע לשמאל

בהמשך התייחס להתמודדות של ימינה בבחירות והמעבר מראש הבית היהודי למקום השני מאחורי איילת שקד: "ימינה זאת רשימה שהיא תהיה במקום שלה. אנחנו נוכל לדבר יותר בוודאות על ארץ ישראל, על הזהות היהודית ועל ממשלת ימין בראשות בנימין נתניהו. תדעו לכם מי שהולך ובוחר בהרפתקה שאני לא יודע מה הקצה שלה, של חבר'ה שנמצאים על אחוז החסימה – הוא מצביע לשמאל".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רפי פרץ מקוצר

על המתקפות נגד דבריו במכינות, הרב פרץ אמר כי "יש מלחמה, היא לא נגדי אלא מאבק על הציונות הדתית. נגד הערכים שלנו, שאנחנו מניפים דגלים של אהבת הארץ. יש מהלך פוסט דתי ופוסט ציוני שמוצא דרכים שונות ומשונות לקחת קטעים שנאמרו במכינה למשל וצהפוך את זה לחזות העניין. את כל המכינות – מי שמדבר עליהם שיבוא ויראה מה זה: 100% מתגייסים, 90% לוחמים. למרות המתקפות, צובאים על הדלתות".

אני לא מנהל את אשתי

על על ההקלטות של מיכל פרץ: "אני לא מנהל את אשתי, יש לה את השברים שהיא עושה. אנחנו מדברים הרבה מאד ביחד אבל את ההחלטות שלי אני מקבל לבד."אני ממוקד במשימה, המשימה שלנו היא שממשלת ימין תעלה לשלטון ותמשיך את השלטון לא בשבילי אלא לאחים שלנו ביהודה ושמרון, ובשביל הערכים היהודיים שלנו.עשיתי את החיבור כדי שנגיע ל-61 חברי כנסת כי גילנו אחריות" הבהיר.

כשנשאל על ההדתה אמר כי "אין הדתה במשרד החינוך , אין הדתה במדינת ישראל. יש כאן החלנה, בדיוק ההיפך".