ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו סייר היום (ראשון) בצפון בעקבות סיכול הפיגוע האיראני והתקיפה אמש בסוריה. עוד קיים הערכת מצב עם הרמטכ"ל, מפקד פיקוד צפון ובכירים נוספים.
״הבא להורגך – השכם להורגו. במאמץ מורכב של מערכת הביטחון אנחנו חשפנו שכוח קודס של איראן שלח יחידה מיוחדת של פעילים שיעים לסוריה, כדי להרוג ישראלים בגולן באמצעות רחפני נפץ" אמר. "אני מבקש להדגיש – זו יוזמה של איראן, זה פיקוד של איראן, וזה בשליחות של איראן".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"בהחלטה נועזת ובפעילות מבצעית ומודיעינית מושלמת של צה"ל אנחנו הקדמנו אותם וסיכלנו את הפיגוע הזה, מנענו פיגועים קשים. אנחנו נחשוף הלאה כל ניסיון של איראן לתקוף אותנו וכל ניסיון שלה להסתתר מאחורי תירוצים כאלה ואחרים" הוסיף והבהיר. "אני רוצה להדגיש שאנחנו לא נסבול התקפות על ישראל ממדינה כלשהי במרחב. כל מדינה שתאפשר את השימוש בשטחה להתקפות נגד ישראל תשא בתוצאות, ואני מדגיש – המדינה תשא בתוצאות.״
כזכור, בצה"ל תקפו אמש באזור דמשק וסיכלו את נסיון הפיגוע האיראני, שבו המחבלים תכננו לשגר רחפני נפץ לתוך שטח ישראל. על פי דובר צה"ל, הכוחות האיראניים הוצבו בסוריה לפני כחודש ופעלו בהובלת מפקד כח קודס קאסם סולימאני. לטענת הרמטכ"ל, "מי שהוביל את הפיגוע ופיקד עליו, זה קאסם סולימאני באופן אישי. מימן אימן והכשיר פעילים שיעים שהיו אמורים לבצע אותו. אנחנו צריך להיערך לכל אפשרות".
עוד נאמר כי לוחמי הכוחות האיראניים הגיעו לדמשק לפני כחודש – ומאז המודיעין הישראלי עקב אחרי פעולתם. על פי ההערכות של צה"ל, כל הרחפנים שהיו אמורים לשמש בפיגוע הושמדו בתקיפה של חיל האוויר הישראלי. "מתווה הפיגוע שתוכנן כלל הטסה של מספר רחפנים הנושאים חומר נפץ של כמה קילוגרמים כל אחד. הציוד של החוליה נחת בשבועות האחרונים בנמל התעופה בדמשק יחד עם מספר פעילים איראניים שהביאו אותו והתאספו בכפר עקרבה, אל מתחם מגודר עם ש.ג – מבנה שהוא רכוש של כוח קודס" אמר דובר צה"ל. "מדובר בקבוצות פעילים במיליציות שיעיות – פעילי טרור שכוח קודס מביא אותם לסוריה, מאמן ומממן אותם״.
מוקדם יותר דווח בסוריה כי חמישה אנשים נהרגו במתקפה הישראלית שהתרחשה אמש באזור דמשק, כשלדבריהם שניים מההרוגים היו פעילי חיזבאללה, ואחד מהם היה לוחם במיליציה איראנית – לצד שני הרוגים שזהותם לא ידועה. באתר "אינטלי טיימס" דיווחו כי פעילי חיזבאללה שנהרגו היו חלק מצוות אורגני שנשלח מטעם ארגון הטרור להשתלמות טכנולוגית באיראן. לטענתם, שני ההרוגים עבור הכשרות בתחום ההנדסה האזרחית, כשלצידם גם סטודנטים המזוהים עם המורדים החות'ים בתימן- שזוכים לתמיכה איראנית. השניים גם קיבלו ויזות לשהייה בעיראק ונהגו לטוס בקביעות בין ביירות, טהרן וסוריה בטיסות של חברת "מהאן אייר" – העובדת בשיתוף פעולה עם כוח קודס של משמרות המהפכה.
אמש הותר לפרסום כי צה"ל תקף באמצעות מטוסי קרב מספר יעדי טרור בכפר עקרבה דרום מזרח לדמשק בסוריה – ובכך סיכל פיגוע טרור שתוכנן על ידי איראן ויועד נגד ישראל. גורמים בכירים בצה"ל אישרו כי התקיפה בוצעה נגד פעילי כוח קודס האיראני ומיליציות שיעיות שעסקו בימים האחרונים בקידום פיגוע נגד מטרות ישראליות משטח סוריה. ממידע מודיעיני עולה כי מתווה הפיגוע שסוכל כלל בתכנון שיגור מספר רחפנים חמושים נגד מטרות ישראליות.
מצה"ל נמסר: "צה"ל נמצא במוכנות גבוהה להמשך הגנה ופעולה ככל שיידרשו נגד כוונות לפיגוע נגד מדינת ישראל ורואה באיראן ובמשטר הסורי אחראים ישירים לניסיון הפיגוע שסוכל". מפקד הפיקוד צפון שוחח לאחר האירוע עם ראשי המועצות בגולן ובקצרין. לעת עתה אין הנחיות מיוחדות לתושבים. עם זאת, בצפון נכנסים לכוננות לתגובה סורית או איראנית לפיגוע שבצה"ל הצליחו לסכל.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
ששד
יש פעולות צבאיות ששתיקה יפה להם, אז למה אתה מנצל את הצבא להשמעת איומים ופרטים על פעולות צבאיות??????0
19:08 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן הימין
אסור להיצטלם עם חיילים, הרמט׳כל גם חייל
18:48 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ביבי
רואים כמה אתה עושה בעזה מתקיפים אותה מגרבץ
18:44 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארליך
ביבי אשם בהכל הרגע היתארחה בערוץ 11 פצלוחה שטוענת שהשרפות בהמזונס קורות כי ביבי לא אומר לבולסונרו נשיא ברזיל שיעשה משהו עוד הוסיפה הפצלוחה כי היום בבוקר כאשר ישבה לחרבן...
ביבי אשם בהכל הרגע היתארחה בערוץ 11 פצלוחה שטוענת שהשרפות בהמזונס קורות כי ביבי לא אומר לבולסונרו נשיא ברזיל שיעשה משהו עוד הוסיפה הפצלוחה כי היום בבוקר כאשר ישבה לחרבן שרף לה התחת וזה כמובן בגלל ביבי
המשך 18:43 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ג'יני
"רק כך" זו לא רק סיסמה . זו דרך פעולה . גם חיזבלה , חמס , ויתר אירגוני המחבלים יגיע תורם . לעם בארץ ישראל קצת סבלנות .
17:11 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק עוצמה יהודית
מי שרוצה ממשלה שאירן תפחד ממנה צריך להצביע לעוצמה יהודית כדי שיהיה ממשלת ימין אמיתית חייבים להצביע לעוצמה יהודית!!!
17:09 25.08.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר