מתכון לדג אפוי בתנור
אם אתם אוהבים דגים שלמים וטריים, זה המתכון שתשמחו מאוד לאמץ בשבת הקרובה. דג לברק שלם בתנור עם לימון ועגבניות שרי שאפשר לתקתק תוך 20 דקות
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק/דניס שלמים (כ-400 גרם לכל דג)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון, פרוס דק מאוד
1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (אפשר להחליף בעוד לימון)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.
4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין. את פרוסות הלימון הנותרות ועגבניות השרי מניחים בתבנית, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.
6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).
שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שרה
יופי של תבנית, אשמח לדעת איפה יש לקנות כזאת???
12:20 08.02.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר