סורגים שבת: מתכון לדג אפוי בתנור שמוכן תוך 20 דקות

אם אתם אוהבים דגים שלמים וטריים, זה המתכון שתשמחו מאוד לאמץ בשבת הקרובה. דג לברק שלם בתנור עם לימון ועגבניות שרי שאפשר לתקתק תוך 20 דקות

סורגים שבת: מתכון לדגים בתנור תוך 20 דקות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לדג לברק שלם

אם אתם אוהבים דגים שלמים וטריים, זה המתכון שתשמחו מאוד לאמץ בשבת הקרובה. דג לברק שלם בתנור עם לימון ועגבניות שרי שאפשר לתקתק תוך 20 דקות

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק שלמים (כ-400 גרם לכל דג), מפולטים ונקיים/ אפשר להשתמש גם במושט (אמנון)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון, פרוס דק מאוד
1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (במידה ולא מוצאים בסופר, אפשר להחליף בעוד לימון או להשמיט)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.

4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.

5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין. את פרוסות הלימון הנותרות ועגבניות השרי  מניחים בתבנית, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.

6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו