השותפים של איילת שקד, ראש מפלגת ימינה, נפתלי בנט והשר בצלאל סמוטריץ' מגבים את השרה לשעבר בעקבות הפרסום לדיל שניסו לכאורה מקורביה לקדם מול ראש הממשלה נתניהו, בתמורה לכניסתה לליכוד.
נפתלי בנט, החמיא לשקד ואמר כי "היא אידאליסטית שנכנסה לפוליטיקה כדי לעשות טוב למען אזרחי ישראל. כשרת משפטים היא פעלה בצורה אמיצה כאשר רק טובת המדינה עומדת למול עיניה",. ביחס לדיווח הבהיר בנט כי "אם אכן מישהו נתן הצעה כזו בוודאי זה לא היה בשליחותה".
ואמר עוד כי "שקד תוביל את מפלגת ימינה להצלחה גדולה בבחירות למרות המתקפות האישיות נגדה".
"אוו, חיכינו לזה. ומוקדם מהצפוי מתחילים פה להילחץ", הוסיף גם בחשבון הטוויטר שלו סמוטריץ', יו"ר האיחוד הלאומי. "אז מבקש מכם, תמשיכו. כל התקפה שלכם על איילת שקד (לא יעזור לכם, סרגל עקום לידה) ועל שאר חברי הרשימה רק תביא לימינה עוד ועוד תומכים, עוד ועוד מנדטים. אז מחכים בסבלנות רבה לקשקוש הבא", הכחיש את הפרסום.
לפי הפרסום בעיתון 'הארץ', שליחים מטעמה של שרת המשפטים לשעבר, הבטיחו לראש הממשלה, כי בתמורה להצטרפותה למפלגת 'הליכוד' היא תשפיע על היועמ"ש, אביחי מנדלבליט, לטובתו.
על פי הדיווח, למאמצים לצירופה של שקד לליכוד הצטרפו גם גם ח"כים וחברי מרכז ליכוד שהציעו לתווך בין שקד למשפחת נתניהו בניסיון לצרפה למפלגה. אחד השליחים של יו"ר ימינה אמר: "היא ככה עם מנדלבליט. היא שולטת ביועמ"ש ויודעת להשפיע עליו".
שרת המשפטים לשעבר וראש הממשלה מכחישים
בתגובה לפרסום מסרה שקד לסרוגים: ״יש כאן ניסיון נמוך ומכוער להכפיש אותי. אם הדברים שמצוטטים נאמרו ע״י אדם כזה או אחר, הם חמורים בהחלט, אך אין להם קשר אליי ולא נאמרו בידיעתי. מעולם לא דיברתי עם היועץ המשפטי לממשלה על תיקים פליליים, כל שכן על תיקי נתניהו. אני סומכת על הציבור שהוא יותר חכם מזה״.
מהליכוד נמסר: "ראש הממשלה נתניהו לא זקוק לאף פוליטיקאי כדי לטעון שהטענות האבסורדיות נגדו משוללות כל יסוד וחסרות כל תקדים".
תגובות
חייבים את נעם בכנסת!!!
בלי קשר לכלום!!! חייבים נעם חזקה בכנסת!!!
כיפה סרוגה מטמאים את עם ישראל בשחיתות ושפלות שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים על בני ישראל עם קרובו.. אוי אוי מחללי שם שמים ברבים.
ומי מגבה את סמוטריץ' ובנט? אחמד טיבי !! ומי מגבה את אחמד טיבי?
נועם, עוצמה, זהות, ומה עוד ? אני מציע להקים עוד 10 מפלגות ימין קטנות. כל אחת בטוח תקבל יותר מ- 5 מנדטים, כי יש קהל תומכים גדול ביותר.. הרבה מהם אפילו גרים במעוזי השמאל. יאללה, עוד פיצולים ועוד הקמת מפלגות ימין..
בלי קשר לכלום!!! חייבים נעם חזקה בכנסת!!! נעם זאת המפלגה היחידה ששמה בראש מעייניה את השמירה על הציביון היהודי במדינת ישראל!