ביום חמישי האחרון, חצי שעה לפני סגירת הרשימות עוד חתמו נציגי הימין המאוחד והליכוד על ה'סכם עודפים', מה שיכול להציל מנדט או שניים לגוש הימין בבחירות הקרובות.
עם זאת, את ההסכם הבא אי אפשר להגיש מכיוון שטרם אושרו הרשימות הסופיות, והשני הצדדים חתמו ביניהם כדי שלא יסגרו עם אחרים, אך בכל שלב הם יכולים לחזור בהם – תרחיש שסביר להניח שלא יקרה.
בהסכם, טרם נרשמו הכינויים והאותיות שכן אלו לא אושרו על ידי הוועדה, ויאושרו רק ב-18 לאוגוסט ועד היום ה-11 שלפני יום הבחירות.

הסכם עודפים נחתם בין שתי רשימות הרצות בבחירות לכנסת, וקובע כי סכום הקולות שלהן שלא הספיק למנדט יוכל להתחבר ולהשלים קביעת מספר מנדטים משותף. לאחר מכן, מחולקים המנדטים ביניהן לפי גודלן היחסי.
בבחירות הקודמות נחתם הסכם בין הליכוד לאיחוד מפלגות הימין במסגרת ההסכם בין השתיים. הפעם, למרות היתרון הקל בשמירת המנדטים, ישראל ביתנו כחול לבן והרשימה המשותפת לא חתמו הסכם עודפים ויביאו לבזבוז קולות רבים. מי שכן חתמו הם המחנה הדמוקרטי והעבודה וכן ש"ס ויהדות התורה.
לפי ההסכם בין שנחתם בין הימין המאוחד לליכוד, הימין מאוחד ימליצו על נתניהו לראשות הממשלה והסיעה תנהל את המו״מ הקואליציוני מול נתניהו במשותף במטרה להביא להקמת ממשלת ימין בראשותו. בנוסף, השותפים ידרשו חקיקת חוק נורבגי מרובע מנתניהו.
תגובות
נחתם הסכם בין הליכוד לימין המזויף החרדלים בורחים הסמוטרצ'ים לחוצים. הם יעשו הכל בשביל לאנוס את כל החרדלים המזוקנים להצביע להם, הם יפרסמו סקרים שקריים, הם יאיימו, יפחידו... אבל כמו שאמר הרב אלי סדן. "בסוף האמת מנצחת"
הימין המזוייף היחיד היא "עוצמה" האנטי ציונית "הרשימה המשותפת" לכל דבר
Bb נתן לפלסטינים מתנות יותר מכל ראש ממשלה גם רבין, גם פרס, גם ברק, גם שרון וגם ברק...תרמו בפועל יותר מbb להתיישבות. בדקו העובדות ולא הדיבורים
המפדל יקבל מקסימום 5 מנדטים. הציבור לא אוהב את הפוליטיקה המכוערת הזאת.
זו לא המפד"ל אישה חילונית לעולם לא היתה יכולה לעמוד בראש המפד"ל ואפילו לרשימה לכנסת לא היתה נכנסת. גם רפורמי כבנט, מעולם לא היה. המפד"ל היתה אורטודוקסית, ובוודאי שלא תמכה בתחבורה ציבורית בשבת. המפד"ל תמכה בהתיישבות ביו"ש וברמת הגולן. כן תמכה, בהתישבות ברובע היהודי בירושלים וב"מכון המקדש". ב"קסטל" העובדות הגיעו לעבודה בחצאיות בלבד. ממש לא כמו איחוד מפלגות הימין של היום שהן איחוד של מים ושמן, שלא יכול להתחבר.
בלי אגו חייבים הידברות. הכול במשפחהו