הר הבית יהיה סגור ליהודים בט׳ באב בשל חג מוסלמי
השנה נשקפת סכנה כי הר הבית יהיה סגור ליהודים בט׳ באב בשל חג מוסלמי. במכתב ששוגר לשר לבטחון פנים נטען: "כל פעם שחופפים בתאריכיהם החגים, ישראל מחליטה לסגור את ההר ליהודים"

השנה נשקפת סכנה כי הר הבית יהיה סגור ליהודים בט׳ באב בשל חג מוסלמי, כך מעריכים ארגוני הר הבית הבית זאת שבוע לפני ציון חורבן המקדש, ודורשים להותיר את הר הבית פתוח ליהודים.
במכתב ששיגרו ארגוני הסטודנטים למען הר הבית לשר לבטחון פנים גלעד ארדן הם מתריעים כי ההר עלול להיות סגור, זאת ביום בו מספר העולים מגיע כל שנה לשיא חדש. העולים אינם מבקשים לאסור על מוסלמים כניסה להר הבית ביום זה, אלא לאפשר גם כניסת יהודים רגילה.
עם זאת צריך לציין, כי תרחיש דומה הסתמן כמה לפני יום ירושלים, גם אז מלכתחילה לא הותרה כניסת יהודים למתחם הקדוש, בשל חגיגות המוסלמים בימים האחרונים של הרמאדאן -אך המשטרה שינתה את דעתה בכפוף להערכת מצב.
ברירת המחדל היא כי ההר סגור במקרים אלו, במכתב כותבים בזעם: "אפילו בימים כתיקונם נאסר על יהודים להתפלל, להכניס כל סממן יהודי או ישראלי להר הבית ואפילו לשיר בו". עוד ולמנוע מהם אפילו את ארבע השעות וחצי ביום בהן מותר ליהודים להיכנס למתחם".
לצערנו, השנה החג המוסלמי איד אל אדחה חל באחד עשר לאוגוסט, יום צום תשעה באב. אין אנו מבקשים למנוע כניסת מוסלמים להר הבית היום חגם או בכל יום אחר, אנו מבקשים לא לסגור את הר הבית ליהודים ביום מקודש זה, יום בו הר הבית אמור וכדאי שיהיה במרכז".
בשבוע הקרוב צפוייה עלייה נוספת במספר העולים להר הבית, לרגל תשעת ימי האבלות, לקראת צום תשעה באב, זאת גם בעקבות הרגיעה במתיחות בהר הבית, והגמשת התנאים ליהודים במקום, קיימת עליה ברוכה של מצטרפים חדשים, הבאים אל הר הבית כהלכה ובטהרה.