ביקורת מסעדות: קפה שלוה

את עמותת שלו"ה, אין כבר כמעט אדם בישראל שלא מכיר. להקת שלוה שפרצה לחיינו בשנה האחרונה והייתה מועמדת מובילה לייצג אותנו באירוויזיון, הפכה מהר מאוד לדבר החם בישראל. אז אחרי ששמענו וראינו את היכולות הווקאליות והמוזיקאליות של חברי שלוה, יצאנו לראות ולטעום את האיכות הקולינרית שלהם.

נכנסנו בהתלהבות רבה לקמפוס המפואר של שלוה בבית וגן שהושקעו בו קרוב ל-100 מיליון שקל, יש בו אולמות אירועים, בריכה, אודיטוריום, חדרי טיפול, מוזיקה (של הלהקה) ועוד מלא דברים שלא זכינו לראות וכמובן המסעדה. לנו זאת הייתה חוויה עוד יותר משמעותית שמיכל חזרה למקום בו עשתה שירות לאומי לפני כמה שנים טובות (פאדיחה לספר כמה, אבל בו נגיד שבזמנו שלו"ה הייתה בבית קטנטן והאוכל רחוק ממה שמוגש כיום).

סוגרים מעגל: חבר להקת שלוה, טל קימה עם מבקרי האוכל אסף ומיכל הורן פריי 

כל הדרך לשם, עלו הסיפורים, על הבית הקודם בשכונת הר נוף בירושלים, על הילדים, על הפעילויות ובעיקר על החוויות העוצמתיות שהיו באותה שנה שמלוות אותה עד היום. ואפילו זכינו לראות את טל קימה שהיה ילד קטן בתקופתה והיום כבר עובד כבוגר בלהקה ובבית הקפה.

מאסון אישי לאימפריה 

אז איך הכל התחיל? עמותת שלו"ה הוקמה על ידי קלמן ומלכי סמואלס לאחר שבנם יוסי נפגע מחיסון, סביב ההתמודדות שלהם, הם החליטו להקים ארגון שיסייע למשפחות בעלי ילדים עם צרכים מיוחדים ומשם אט אט המקום צמח והתפתח עד לאימפריה שקיימת כיום.

כבר בתהליך בניית הבית, היה להם ברור שהם יקימו עסק חברתי, בית קפה חברתי שהכנסותיו יוקדשו לטובת הפעילות בשלוה ולבוגרים של המקום (מגיל 21 ומעלה) תהיה אפשרות תעסוקתית, אפשרות להשתלב בעבודה בבית הקפה וכך ביחד עם בעלי בית הקפה של 'נאיה' ו'דרך הגפן' המוכרים– יצא הקפה לדרך.

לראשונות טעמנו פוקצ'ת עגבניות ובצל עם קונפי שום לצד סלסת עגבניות וקרם חציל (28 ש"ח), ממולאים על מצע ציזיקי עם שבבי פיסטוק (38 ש"ח). הממולאים מגיעים בתוך פלפל, כרוב ועלי גפן על ציזיקי רענן, אחלה נשנוש למנת פתיחה.

מיוון המשכנו לאיטליה, בתור חובבי פולנטות ידענו שאנחנו חייבים לטעום את זה והמנה לא אכזבה. מנת ppp–פולנטה, פטריות ופרמז'ן (46 ש"ח), יחד עם זה הזמנו את סלט קפרזה, עגבניות שרי עם קרעי מוצרלה, סלט המשלב טעמים איכותיים וטריים של הירקות והגבינה.

לעיקרית הזמנו מהמיוחדים של אותו יום, ריזוטו סלמון (טיזר…בקרוב בתפריט החדש) וסלט ניסואז עם טונה אדומה (64 ש"ח). הריזוטו מגיע יחד עם חלמון שנותן עוד שדרוג לטעמים שם, או כמו שמישהו אמר לנו: 'חלמון זה הרוטב של הטבע'.

קפה שלוה מספק מנות חלביות ברמה מאוד גבוהה, יותר מכל בית קפה מקומי ולכן כל כך התאכזבנו מהסלט ניסואז שהתפספס, בגלל שילוב המרכיבים והטעמים שהיו פחות מוצלחים לטעמנו.


לקינוח שילבנו בין עוגת טופי חמה (38 ש"ח)- שכבות אלפחורס, פאדג' וריבת חלב בצפוי שוקולד מריר לצד גלידת הבית- לחובבי המתוק והסוכר – מנה מוצלחת ביותר.

לברולה מילפיי (42 ש"ח) – שכבות של קרם ברולה ובצק מילפיי על קרם תותים ופירות העונה.

מילה שלנו: קפה שלוה מצליח לייצר טעמים ומנות ברמה גבוהה לצד עשייה חברתית מבורכת. מתחברים למקום דרך הראש, העיניים והבטן.

כשמגיעים למקום רואים את הסקרנות של כולם למבנה עם העשייה המבורכת וראוי לציין לשבח שהמלצרים לא רק סתם מגישים אוכל, אלא גם ישמחו לספר על המקום, הלהקה וכמובן האוכל.

להערות והמלצות על מסעדות: assafmichalfood@gmail.com

=============================================================

"קפה שלוה", דרך שלוה 1 ירושלים

מתאים ל: #משפחה #חברים #אירועים מיוחדים #פגישה עסקית

הניקוד שלנו:

מחיר:✰ ★★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות: ★★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★

כשר, חלבי
שעות פעילות:
א'-ה' 8:00-22:30, ו'- 8:00-14:30
שבת- סגור (פתוח במוצש בשעון חורף)