מערכת הבחירות לכנסת ה-22, נכנסת היום (רביעי) ליומיים גדושים ומתוחים עם הגשת הרשימות. אחד אחרי השני יעלו נציגי המפלגות למשכן במטרה להציג את רשימת המועמדים ולבחור את האותיות אותן יניחו בקלפי.
המרתון ייפתח היום, יום רביעי בין השעות 11:00־16:00 ויתחדש למחרת, ביום חמישי בשעה 16:00 עד לנעילה בשעה 22:00. לוועדת הבחירות המרכזית בראשות השופט חנן מלצר, היושבת במשכן הכנסת, יוגשו הרשימות שמבקשות להתמודד בבחירות שייערכו ב- 17 בספטמבר, עוד 48 יום.
למרבית הרשימות אין כל סיכוי לעבור את אחוז החסימה, בשעה שכל מנדט שווה כ- 140,000 קולות, אך התקרה לא מנעה מ- 42 הרשימות לקחת אתמול את החוברות להגשת הרשימות . עם כי, זהו לא המספר הסופי בעקבות חיבורים ואיחודים אחרונים שעוד נכונו לנו ב- 24 שעות הקרובות.
בין המפלגות שנרשמו נמצאות: ליכוד, מרצ, דגל התורה ואגודת ישראל, כחול לבן, המפלגה הערבית המשותפת, ישראל ביתנו, ש"ס, העבודה, זהות, לזוז (נועם), ישראל דמוקרטית, הימין החילוני והימין המאוחד. נעם תפסה ראשונה את המקום, ולאחריה זהות, וזאת כדי 'לתפוס' אותיות פנויות בקלפי.
יחד עם המוכרות הוגשו גם המפלגות שמנסות את מזלן בכל מערת בחירות: דמוקרטיה, מההתחלה, אחריות למייסדים, הפיראטים, האחדות העממית, מנהיגות חברתית, מפלגת הרפורמה, זכויותינו בקולנו, כל ישראל אחים, מפלגת ארץ ישראל שלנו, הגוש התנ”כי, אחיעזר, מתקדמת ליברלית דמוקרטית, ברית עולם־מפלגת הצפון, כולנו חברים נ נח, איחוד בני הברית, כבוד האדם, אדום לבן־הבלתי משוחדים, קמ”ה וסדר חדש.
בבחירות שהתקיימו רק לפני חודשים ספורים לכנסת ה- 21, הגישו 47 רשימות את מועמדותן לכנסת – מספר שיא עד כה בישראל להשתתפות בבחירות, והדרמה נגמרה אך קרוב לחצות עם איחוד מפלגות הימין וש"ס, שסגרה את ההגשה.
הפעם, יהדות התורה וש"ס מתכננות להגיש את הרשימות כבר היום, אך ברקע איחודי הימין האפשריים עוד – סביר להניח שגם הפעם אחת המפלגות תגיע ברגע האחרון בבקשה להגיש את רשימתה המאוחדת.
בתוך כך, בקשות לפסילת הרשימות שיבקשו להתמודד ניתן יהיה להגיש לשופט מלצר ב־7 ו־8 באוגוסט.

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
סבבא ולעיניין
בדימיונותי בהזיותי ובמיסמכי מנהיגים אותנו משה ודבורה ביחד. ובכן ובחין הם פשוט קמו לתחייה מחדש ואיתם כל תעשיית התיקשור מיקשור ביקשור עם אבאלה סוויט לורד המתוק. ואיתם אנחנו בסבבא מנהלים...
בדימיונותי בהזיותי ובמיסמכי מנהיגים אותנו משה ודבורה ביחד. ובכן ובחין הם פשוט קמו לתחייה מחדש ואיתם כל תעשיית התיקשור מיקשור ביקשור עם אבאלה סוויט לורד המתוק. ואיתם אנחנו בסבבא מנהלים את העלית שבעילית של חיי בנסיעות בזמן הבייתה את ממלכתו הקסומה של אבי ממלכת גן עדן. מנהיגי על אלה נוסעים בזמן ישרים וצנועים גמרים מלאים בהפעמה נבואית מעופפת מעולם התנכי ההארי פוטרי. שתי כוחות קסומים ניפלאים מורידים לנו את כל הנביאים והנביאות ואנחנו פשוט ולעיניין מוקפים בכל הארכיון הזוהר הניפלא שלהם. תחיית המתים של יחזקאל הופעות ההוליוודיות של אליהו הנביא מראות מגן עדן וחיות הקודש וכסא הכבוד. זה בתור התחלה. יש עוד פרקים בספר האחרון של התנך.
המשך 10:08 31.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יש טעות
תבדקו שוב.
09:19 31.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר