1. מתכון לבטטות ממולאות בחזה עוף
מחפשים רעיון לארוחה מגניבה וטעימה? כל מה שאתם צריכים זה בטטות, עוף ופסטו לשדרוג. מתכון שהילדים יחסלו בכיף.

2. חטיפי ירקות
זה יכול להיות תוספת מעולה לארוחה או סתם נשנוש לכל עת, אבל מה שחשוב באמת שמדובר כאן באחלה דרך לאכול ירקות אפויים גם אם אתם לא מהחסידים הגדולים של אוכל בריא
3.מתכון לסלט פסטה
סלט מענן שתשמחו להכין שוב ושוב עם הילדים

מצרכים:
450 גרם פסטה מסולסלת/פנה
1/2 1 כוסות עגבניות שרי, חצויות
500 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
1/4 כוס זית קלמטה
2 כפות צנוברים קלויים (לא חובה)
2 כפות שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב הפסטו:
4 כוסות עלי בזיליקום
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס צנוברים
2 שיני שום, קצוצות דק
1/4 כוס מיץ לימון
1 אבוקדו, מקולף (לא חובה, אבל מוסיף המון)
מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים היטב ונותנים לפסטה להתקרר לטמפרטורת החדר.
2. במקביל מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לפסטו, עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור במידת הצורך.
3. רגע האיחוד: סמוך להגשה, מערבבים את הפסטה בקערת הגשה גדולה יחד עם הפסטו, העגבניות, החומוס והזיתים. מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים ומגישים.
4. מתכון לצ'יפס בגרסה הבריאה
תשכחו מצ'יפס מוצף בשמן והכירו את הגרסה המשודרגת לצ'יפס אפוי עם ציפוי פריך ותיבול פיקנטי, שתרצו להכין שוב ושוב.

5. מתכון לחטיפי אנרגיה ביתיים
חטיפי אנרגיה ביתיים ופשוטים להכנה שאפשר להכין עם הילדים ולשמור לשבועות הקרובים

מצרכים:
2 בננות
גביע יוגורט חלבי / פרווה
לציפוי: גרנולה ו/ או מיני שוקולד צ'יפס, קוקוס, תערובת סוכר-קינמון, צימוקים, אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. חוצים לשניים כל בננה, טובלים כל חצי ביוגורט ומגלגלים בגרנולה – כשהיא לבד או מערבבים בתוכה ציפויים נוספים.
2. מסדרים את הארטיקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים למקפיא עד שהבננות קופאות.
חופש נעים ובריא!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים