אל תזרקו: זה מה שתוכלו להכין משאריות עוף - סרוגים

אל תזרקו: זה מה שתוכלו להכין משאריות עוף

נשאר לכם עוף משבת? רגע לפני שתזרקו אותו, מצאנו את הארוחה הכי מפנקת שתוכלו להכין ממנו בקלות. כל מה שאתם צריכים זה בטטות, קצת פסטו ורצון להעביר את השביזות בצורה טעימה במיוחד

חדשות סרוגים
אל תזרקו: זה מה שתוכלו להכין משאריות עוף
  (צילום: www.paleorunningmomma.com)

מתכון לבטטות ממולאות בחזה עוף 

נשאר לכם עוף משבת? רגע לפני שתזרקו אותו, מצאנו את הארוחה הכי מפנקת שתוכלו להכין ממנו בקלות. כל מה שאתם צריכים זה בטטות, קצת פסטו ורצון להעביר את השביזות בצורה טעימה במיוחד…

מצרכים:
3 כוסות חזה עוף מבושל קרוע/  או 450 גרם חזה עוף לא מבושל, צלוי במחבת
6 בטטות בינוניות
לפסטו:
4-5 שיני שום
3 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 כוסות עלי תרד
2/3 כוס שמן זית
1.5-2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמרים (אופציונלי)
3/4 כפית מלח
לאפייה: שמן קוקוס/זית ומלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את קליפת הבטטות, מצפים אותן במעט שמן קוקוס/ זית, מפזרים עליהן מלח גס, ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 60-70 דקות, עד שהן מתרככות.

2. במקביל, מכינים את הפסטו. במעבד מזון, טוחנים יחד במהירות גבוהה את השום, הבזיליקום, התרד, שמן הזית, מיץ הלימון, שמרים תזונתיים ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה. (ניתן לדלג על השלב ולהשתמש בפסטו מוכן)

3. בקערה גדולה, מערבבים את העוף המבושל עם הפסטו.

4. חוצים כל בטטה אפויה לשניים, ומניחים במרכז בנדיבות מתערובת העוף והפסטו. ניתן להגיש מיד או להחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות.

בתאבון!

=====================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו