היום יום השנה לפטירתו של מו"ר הרב עמיטל זצ"ל. מה קיבלה ממנו החברה הישראלית שנפגשה בו?
רב אוהב ישראל. באמת. מכיר בכך שכולנו חלקים. שלכולנו מקום חלקי במציאות. שכל אחד מביא למפגש את עולמו, וביחד נבנה דבר מה משותף. ההתנשאות נמצאת מחוץ לשיח. מחבר אמיתי של החברה.
רב אמיץ. מקיים בעצמו "לא תגורו מפני איש". אומר את האמת מפני שהיא האמת, אף שהוא משלם מחיר יקר על כך.
רב עם חזון. חזון הקמת הישיבה המיוחדת "הר עציון"; חזון החותר לשלום ולהפסקת שפיכות דמים, מתוך עולם ההתיישבות וההתנחלות; חזון תורה בפרשנות חסידית בעולמה של הציונות הדתית.
רב שהמוסר נר לרגליו; שאת חובת היושרה הוא מקיים גם בין אדם לחבירו, וגם בינו ובין אלוהינו – כאשר ביושר הוא ניצב מול אתגר תמימות-האמונה לאחר השואה; רב שמקרב את ישראל לאביהם שבשמיים, שפוסק הלכה מתוך תורה המכוונת לכלל ישראל; שמלמד תורה תובענית ומאירת פנים כאחד.
רב ציוני. לכתחילה. מכיר במדינת ישראל ובמוסדותיה; שותף בשיטה הדמוקרטית, לא רק בתחום הכרעת הרוב, כי אם גם בחובת ההגנה על היחיד; רב שמכיר גם במחיר של סוגיות דת ומדינה, ומבקש ביחד דרך למתן את המתח ביניהן.
רב קרוב. בעל אירוניה עצמית מפוכחת. שלא חי בתודעה שכבודו ממלא את כל המציאות.
הוא חסר לנו. מאוד מאוד.
תגובות
הרב עמיאל זמר"ל למדתי תורה ממורי ורבי הרב עמיטל זצ"ל,מגיל 17 שהיגעתיב לישיבה בהר עציון לאחר ההכשרה של בני עקיבא מארגנטינה, ובאותה עת היכנסתי לעולמה של התובע"ק עד היום הזה לאחר שהייתי את הישיבה התיכונית בראשל"צ, ולאחר שגידלתיאלפיים תלמידים ברוחה של תוה"ק של הרב שלי מו"ר הרב עמיטל זצ"ל
מה קיבלה? שר בממשלת פרס !!!! לדיראון עולם !!! אם שרלו משבח - זה אומר דרשני. אוי למי שתלמידיו הם ניאו-רפורמים מתיוונים !!!!!! אוי לו ואוי לנשמתו !!!!
כיפה סרוגה מטמאים את עם ישראל בשחיתות ושפלות ממליכים שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים על בני ישראל.
גם אני זוכר אבל לא זוכר בכלל מה שיובל שירלו זכר. זוכר שהיו אלו רבנים שנתנו גושפקנרא להיות שמאלני והקימו מימד. זוכר שהישיבה החניפה לאנשים כמו שמעון פרס ויצחק רבין אבל מצד שני רצו לזרוק מהישיבה מי שתומך ברב מאיר כהנא (ובזמני היו הרבה כאלו). זוכר שאסרו על הבחורי ישיבה להצטרף להפגנות נגד גירוש סיני. זוכר הרבה ומשום הזכרון אני נטשתי ״ישיבת״ הר עציון שאין בו לא תורה ולא יראת שמים.
אתה בוגר הגוש כמו שאני בוגר הר המור אוסף של שקרים המעידים על "יראת השמים" של הכותב המבזה תלמידי חכמים
כל כך הרבה שטויות בתגובה אחת. פלא. .
רפואה שלמה לך! לא באמת למדת