איחוד מפלגות הימין דורשים 6 מקומות בתשיעייה, לפי 3 לבית היהודי ו- 3 לאיחוד הלאומי. מקום נוסף יישמר לעוצמה יהודית. בימין החדש לא מוכנים לרדת מ- 4 מקומות בעשירייה.

כך, שבמידה וקיבלו הימין המאוחד 8 מנדטים – נפתלי בנט ואיילת שקד היחידים שנכנסים. עם זאת, מדובר בחלוקה שווה לכל מפלגה, הבית היהודי האיחוד הלאומי והימין החדש – יקבלו 3 מקומות לכל אחד, ועוד אחד לאיתמר בן גביר.

הצעות הבית היהודי המעודכנת (קרדיט: יונתן זינדל, הדס פרוש, נועם רבקין פנטום/ פלאש 90)

לפי הצעת הבית היהודי, במקום הראשון תשובץ שקד, במקום הרביעי בנט ובתשיעי ישובץ מתן כהנא. אלא,

בימין החדש מבהירים כי החישוב לא לפי שמות חברי הכנסת אלא על פי מיקומים ברשימה ולאחר מכן כל מפלגה תיבחר את אנשיה. אך, בבית היהודי הוחלט לא לעשות פריימריז מחודש, כך גם באיחוד הלאומי מה שדוחק את הייצוג הנשי למקום העשירי.

חרף הלחצים מצד ראש הממשלה שטוען לסגירה מוקדמת של איחוד הימין עם עוצמה יהודית, עוד בטרם ההסכם של בנט ושקד- בבית היהודי רוצים לחתום על ריצה משותפת קודם עם הימין החדש, מה שיוריד את המחיר של איתמר בן גביר שדורש את מקומות 5, 8, ו – 12 ברשימה המשותפת.

בימין החדש אומרים כי הם "מופתעים מהחמדנות, יש תחושה שלא רוצים להגיע לאיחוד", ומבהירים כי "לא נזוז מילימטר, ההצעה הרבה יותר הוגנת למרות שאנחנו מובילים בסקרים".

אין שום מצב בעולם בו לא נלך עם הימין החדש

קודם לכן אמר מצד שני יו"ר האיחוד הלאומי, השר בצלאל סמוטריץ' כי "אין שום מצב בעולם שבו לא נלך ביחד עם הימין החדש. זה יהיה סיכון חסר אחריות למדינת ישראל ואני משוכנע שגם נתניהו וגם השותפים שלנו בבית היהודי מבינים את זה. מאמין שגם בימין החדש".