1. מתכון לפשטידת עוף וירקות
פשטידת עוף וירקות, שתשמחו להוסיף לתפריט של כל ארוחת שבת. מתכון פשוט וקל שכל אחד יכול להכין ולחסל עם הילדים

2. מניפת תפוחי אדמה

מצרכים:
1.3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, מקולפות ומרוסקות/ כתושות
4 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן ומפזרים את השום וענפי הרוזמרין.
2. מניחים את תפוח האדמה על משטח יציב, אוחזים היטב בצד אחד ובעזרת סכין חדה פורסים דק אותו רק 2/3 מהאורך – את השליש האחרון משאירים שלם כדי שתפוח האדמה לא יתפרק.
3. מגלגלים את תפוחי האדמה בשמן שבתבנית ואז מסדרים אותם כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
4. אופים במשך 30 דקות, מברישים בשמן את תפוחי האדמה (גם בין הפרוסות) ומסירים שיני שום שהשחימו יותר מדי. אופים 30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מגישים חם.
3. מתכון לאמפנדס ממולאים בשר
לא מעט מאיתנו מעדיפים לקנות אותם מוכנים או קפואים, אבל השבת הזו היא בדיוק ההזדמנות לצאת מגבולות השגרה ולהכין אמפנדס- כיסוני בצק ממולאים בשר בתוצרת בית

שבת שלום!

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נחמי שאול
תודה רבה לכם אחלה סורגים
10:35 26.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר