ההנחיות בבית היהודי

לשמור על משמעת קמפיין, לא להגיב לעוצמה ליהודית

בישיבת סיעה של הבית היהודי הובהרו ההנחיות לח"כים עד להגשת הרשימות לכנסת: ההתעסקות עם עוצמה יהודית מורידה מנדטים, לא הולכים על הראש של השותפים ומשמעת קמפיין קריטית

לשמור על משמעת קמפיין, לא להגיב לעוצמה ליהודית
צילום: (צילום: יהודה חיים פלאש 90)

פרסום ראשון. ישיבת סיעה של הבית היהודי ביום חמישי האחרון, חברי הכנסת של המפלגה מתכנסים לראשונה יחד ראשיה לעדכונים דחופים סביב מערכת הבחירות, שעולה שלב לקראת ימי הגשת הרשימות המתוחים לכנסת.

כשהיא ממוקדת בשלושה דברים עיקריים: סדר הרשימה במו"מ מול הימין החדש, היחס לעוצמה יהודית ומשמעת קמפיין קריטית.

במהלך הפגישה נשמעה תרעומת מצד חברי הכנסת על החשיפה של הסרוגים סביב הדרישה לקיים את הרכבת הרשימה בצורת רי'צ-רץ', במקרה של איחוד עם הימין החדש, בעוד הבית היהודי רוצים לקיים ריצ'-רצ' משולש.

"זה דופק את כולם, גם ניר (מנכ"ל הבית היהודי ע"ג) לא רוצה את זה וזה לא יקרה", נאמר לסרוגים על ידי אחד המשתתפים.

ההתעסקות עם עוצמה יהודית מורידה מנדטים

בהמשך עלה לדיון היחס כלפי עוצמה יהודית שתוקפים את הבית היהודי על חוסר רצון באיחוד ואי מליאת הסכם. בהמלכה הובהר לח"כים כי כל התעסקות עם עוצמה יהודית רק מורידה לבית היהודי במנדטים. ומשכך, לא מגיבים להם תקשורתית, לא תוקפים ולא נכנסים איתם לשום מלחמה. הם יגיבו וידברו בתקשורת, בבית היהודי לא מתערבים ושירצו לשבת למשא ומתן -ידברו איתם. במקביל אמרו לקרוא לכולם בראיונות לתקשורת להתכנס לאיחוד המיוחל.

שם צויין פער המספרים בין מה שעוצמה יהודית מציגה, 70 אלף קולות לבין מה שהבית היהודית טוענת כי הביאו בפועל, 25 אלף קולות. "זה שהם עושים קמפיין על הראש שלנו בימים האחרונים, זה מובן מאליו כי הם קטנים, אם הם היו מדברים על מספרים גדולים הם גם היו יותר משמעותיים", נטען עוד.

לא הולכים על הראש של אף אחד

ראשי המפלגה הבהירו לנוכחים את משמעת הקמפיין אותה הגדירו "מאד קריטית" בשבועיים הקרובים עד לסגירת הרשימות. לפיה, לא הולכים על הראש של אף אחד ולא מתדרכים נגד אף אחד מהשותפים הפוטנציאליים, לפחות לא כרגע. כי מי שרוצה לעשות איחודים צריך להתנהג כמבוגר אחראי".

תגובות

17
12
ויפה שעה אחת קודם
17.07.19

והכי חשוב - לפנות את יצהר ולחרוש את אדמתה. בעזרת השם.

1
מתנחל אבל ישר.
17.07.19

כיפה סרוגה מטמאים את עם הקודש בשחיתות ושפלות ממליכים שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים על בני ישראל עם קרובו...

11
המיואש
17.07.19

חדל קשקשת צריך איחוד עם כולם חוץ מהבית המזרוחניקי העסקני המתנשא כולם

10
ידידיה
17.07.19

הבית היהודי = ימין חלש את עמונה שכחנו? קודם בנט ושק נכנעו לביבי (פעם אחר פעם אחר פעם, יש לציין), ואז סמוטריץ נכנע לביבי, ועכשיו רב פרץ נכנע ללחץ של החילונים. ימין חזק = עוצמה יהודית!