ח"כ פרופ' אריה אלדד פנה הבוקר (ג') במכתב לראש הממשלה בעקבות הודעתו של שר התשתיות הלאומיות, עוזי לנדאו, כי הרשות הפלסטינית חייבת לחברת החשמל 700 מיליון ש"ח.

במכתב מציין אלדד, כי במקביל התפרסם דיווח לפיו הרשות העלתה (במקרים מסויימים ב300%) את המשכורות שהיא משלמת למחבלים שנשפטו ונתונים בכלא ישראל, תשלומים למשפחות רוצחים מתאבדים ומענקים שמנים למחבלים שמשתחררים מהכלא.

אלדד מלין במכתב כי "ישראל ממשיכה לגבות מיסים ומכסים עבור הרש"פ ולהעביר את הכסף כסדרו מידי חודש. בעבר נעצרה לפרקי זמן קצרים העברת כספים אלו – וחודשה, כנראה בעקבות לחץ אמריקאי ואירופי."

"אין בישראל אזרחים רבים – וודאי שלא אחד מבין תומכיך, שמאמינים שאזרחי ישראל צריכים לשלם את החשמל לערבים ביש"ע.", כותב אלדד.

"עם הכבדת הגזרות הכלכליות על אזרחי המדינה העובדים ומשלמים מיסים – איש לא יוכל לסבול את הרעיון כי אנחנו, בכספי המסים שלנו, מוחקים חובות של הרש"פ."

בסיום המכתב מציין אלדד כי הוא מתכוון להגיש הצעת חוק לפיה לא יועבר כסף לרשות הפלסטינית, עד שזו תפסיק לממן מחבלים ומעורבים בטרור.

"במקום לקרוא לציבור בארץ לא להפעיל מזגנים בשעות העומס – ניתן לנתק את החשמל למי שלא שילם את חובותיו העצומים. במקום לממן טרור, לשלם משכורות למחבלים ובני משפחותיהם – יש להפסיק לאלתר העברות כספים לרש"פ עד שיחדלו ממימון המחבלים, או למצער לקזז את כל התשלומים הללו מההעברות לרש"פ." כותב אלדד.

"ברור לי שאין באמת צורך בחקיקה כזו והסמכות לעשות כך נתונה בידיך באמצעות שר האוצר."

אל המחאה מצטרף גם ח"כ דודו רותם (ישראל ביתנו), יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, שאומר ל'סרוגים': "החלטתה של הממשלה הפלסטינית בראשותו של סלאם פיאד להגדיל את קצבאות המחבלים הכלואים בישראל, מוכיחה פעם נוספת כי במקום לנצל את תקציבה לטובת אזרחיה, מעדיפה הרשות לנתב את הכסף לעידוד טרור ולפגיעה באזרחים ישראלים. על המדינות התורמות לרשות הפלשתינית לדעת להיכן מגיעות התרומות."

"בכוונתי להגיש במושב הכנסת הקרוב הצעת חוק שתאסור העברת כספים למחבלים הכלואים בישראל.""