מבזקים
סרוגים

"הוסיפו 'חיילות' בתפילה לשלום חיילי צה"ל"

יובל פלג, סב לנכדה שהתגייסה לאחרונה לצה"ל, קורא להוסיף לנוסח התפילה לשלום חיילי צה"ל את המילה "חיילות": "לא ייתכן שבעת נפילתם בקרב, חס ושלום, החיילים והחיילות שווים בתפילה, ולפני זה לא"

י"ב תמוז התשע"ט
"הוסיפו 'חיילות' בתפילה לשלום חיילי צה"ל"
"הוסיפו 'חיילות' בתפילה לשלום חיילי צה"ל" צילום: (צילום ארכיון: גילי יערי/פלאש90)

יובל פלג, סב לנכדה שהתגייסה לאחרונה לצה"ל, קורא להוסיף לנוסח התפילה לשלום חיילי צה"ל את המילה "חיילות".

התפילה לשלום חיילי צה"ל נאמרת בעת פתיחת ההיכל בשבתות ומועדי ישראל. הברכה פותחת במשפט: "מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב,הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הַהֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל….", כעת דורש פלג לשנות את הנוסח ל"חיילי וחיילות צבא ההגנה לישראל".

על פי הדיווח ב'מעריב', פלג החליט לדרוש את הוספת המילה "וחיילות" בעקבות גיוס נכדתו לצה"ל, ובהשראת  תפילת יזכור הנאמרת ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, שבה  מכריז החזן הצבאי "יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו הנאמנים והאמיצים".

פלג פנה לרבנות הראשית לישראל וכתב כי "לא ייתכן שבעת נפילתם בקרב, חס ושלום, החיילים והחיילות שווים בתפילה, ולפני זה לא. הברכה היא גם לכלל המשרתות בכוחות הביטחון ויש מקום לברך את כולן".

הרב הראשי לישראל, דוד לאו, השיב לפלג על דבריו: "העברנו את פנייתך ללשכת הרבנות הראשית כדי שיפעלו להעלאת הנושא על סדר יומה של מועצת הרבנות הראשית".

הרב דוד לאו חיילות חיילים יובל פלג תפילה לשלום חיילי צה"ל