חדשות

"ערכנו להדר הלוויה כדי לא לתת לחמאס תמונת נצחון"

פרופסור שמחה גולדין, אביו של סגן הדר גולדין גילה כי הם ערכו להדר הלוויה כדי לא לתת לחמאס תמונת נצחון ואומר כי זה לא היה הדר אלא רק מה שההלכה מחייבת לקבור: "אלה הערכים עליהם גדלתי"

"ערכנו להדר הלוויה כדי לא לתת לחמאס תמונת נצחון"
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

פרופסור שמחה גולדין, אביו של סגן הדר גולדין גילה הערב (שני) כי הם ערכו להדר הלוויה כדי לא לתת לחמאס תמונת נצחון ואומר כי זה לא היה הדר אלא רק מה שההלכה מחייבת לקבור.

בראיון ליעקב ברדוגו וירון וילנסקי בגל"צ סיפר גולדין: "האנשים שהגיעו אלינו במוצ"ש העמידו בפנינו את האפשרות לערוך הלוויה להדר כדי לא לתת לחמאס תמונת נצחון שבה הם מחזיקים חי בשבי את בן הדוד של שר הבטחון (בוגי יעלון; ג"ע), ואנחנו החלטנו כמשפחה לקבל את ההחלטה של בית הדין הרבני ולערוך הלוויה להדר אחרי 70 חללים מתים ו- 50 ימי לחימה".

לדבריו: "כל האנשים שהיו שם בחדר, בוגי יעלון והרב רפי פרץ שהיה אז הרב הצבאי הראשי, אמרו שהם מתחייבים להביא את הדר לקבר ישראל. אנחנו קברנו את מה שמחייב אותנו על פי ההלכה. זה לא הדר. אנחנו פעלנו לפי הערכים שגדלתי עליהם ולפי הערכים שגידלתי עליהם את הילדים שלי".

גולדין תקף את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ואמר: "עכשיו אתה מבין על מה הבן אדם הזה מדבר? הוא מנסה לכסות על כשלונו במלחמת לבנון השנייה. הוא בכלל לא קשור למקרה. הוא לא מבין ולא מעורב. הוא רוצה לפגוע במשפחה, בנתניהו ולנטוש חיילים בידי האוייב".

תגובות

7
6
אבו נאצר
08.07.19

אצילות נפש מחזק את משפחת גולדין, משפחה אצילה, אין מילה הולמת אחרת.

5
אבימלך
09.07.19

השפה הברורה של החמאס : עים כל הכאב באי החזרת גופות החללים והשבוי ; אין ברירה , אלא : להקשיח את התנאים לתושבי הרצועה , על ידי אי העברת הכספים מקטאר , ועל ידי הפסקות בלתי פוסקות של מים וחשמל .

4
לא מבין
09.07.19

אף פעם לא הבנתי את הנושא של פאקינג קבר הבן אדם מת. זהו. נגמר. העצמות שלו לא יועילו כלום לאף אחד.

1
מטילדה
09.07.19

קברים אדיוט כשיש. קבר. ההורים הולכים לקבר לבנם. לבקר אותו לדבר איתו כאילו חי. כאילו אבל אתה מה לא יודע דברים כאלה בן כמה אתה פלוץ