הרב אמנון בזק, מרבני הר עציון, מותח בקורת על התנהלות של רבנים מסויימים שהביעו שמחה נוכח פסק החלטת בית הדין בפרשת הרב טל, ואומר כי בניגוד לרושם שהתקבל פסק הדין לא קבע שהעדויות נגדו התבררו כמוטעות.

בעמוד הפייסבוק שלו כתב הרב בזק: "מאז פורסם פסק בית הדין בנוגע לרב שמואל טל, מתנהל מסע יחצ"נות אגרסיבי שמטרתו לטשטש לחלוטין את מה שנאמר בפסק הדין ולהציג אותו כ'זיכוי מוחלט' לרב טל. למרבה הצער, לא מדובר רק בהודעות מסולפות לתקשורת ובצעירים הרוקדים עם הרב ושרים עמו 'ובכן צדיקים', אלא נגררים אליו גם כמה מגדולי הרבנים, תוך כדי הכרזה: "שמחנו לראות שהשמועות הרעות כנגדו התבררו כמוטעות".

הרב בזק הוסיף וכתב כי "פסק הדין, הגם שנוסח בזהירות רבה, כלל לא קבע כך. הפסק אמנם ציין שלחלק מן הטענות שנשמעו "לא נמצאו סימוכין", אך יחד עם זאת הוא קבע באופן ברור שלרב טל היה "קשר פסול ביסודו" עם אשת איש, ש"קל וחומר שהיה אסור לרב ומנהיג רוחני בישראל", והדגיש ש"עליו ועליו בלבד רובצת כובד האחריות בענין זה". הפסק ציין שהקשר נבע מ"רוח הקודש שהדריכה את הרב בעניינים רבים בהנהגת הכלל והפרט", ובעניין זה בית הדין הדגיש ש"לא רוח הקודש היא זו אלא רוח שטות, של הבל ורעות רוח שכמעט הביאה אותו אל עברי פי פחת". הפסק גם דרש מהרב "להודיע בשער בת רבים, ובאמת ובתמים (במקור בהדגשה!), בעל פה ובכתב, שכל ההישענות על רוח הקודש בטעות יסודה, ולחדול לחלוטין מדרך זו". הוא גם קבע שעל הרב "להימנע ממתן עצות בענייני משפחה, זוגיות, רפואה וכל כיוצא בזה".

האם פסק כזה מצדיק ריקודי צהלה והודעות יחצ"נות על זיכוי מוחלט? לשמחה מה זו עושה? האם כל מה שמשתמע מן הפסק הוא "שהשמועות הרעות התבררו כמוטעות"? רב שניהל קשר פסול עם אשת איש על פי הזיות של 'רוח הקודש' שהדריכה אותו בעניינים רבים, ושקלונו התגלה ברבים – יכול לצאת במחולות שמחה בלי מילה אחת של סליחה וחרטה ברבים? בית הדין אמנם מספר שהרב "חזר בתשובה שלמה" והביע חרטה על כל ההנהגה על פי 'רוח הקודש', אך היכן התשובה והיכן החרטה עד עתה? היכן ההתחייבות ברבים שבית הדין ביקש שהוא לא ינהג יותר על פי 'רוח הקודש'? בית הדין אמנם אישר לרב לחזור לתפקידו באופן מצומצם, אך גם הביע ספק "מי לידינו יתקע שמחר או מחרתיים לא תחזור אליו הרוח". האם ההתנהגות הזו אינה בגדר אות אזהרה לצפוי בהמשך? מדוע דרך התגובה הזו לא רק שעוברת בשתיקה על ידי רבנים שקראו כל העת לחכות עד לפרסום פסק בית הדין, אלא היא זוכה לגיבוי ולתמיכה על ידי רבנים גדולים?

הדרך שבה התנהלו הרב ומקורביו לאחר קבלת פסק הדין רק מאשרת ומחזקת את התמונה הבעייתית המשתקפת מכל ההתנהלות של מוסדות 'תורת חיים'. היא גם מחדדת את חשיבות פועלו של הרב שמואל אליהו שליט"א ואת אומץ לבו לעסוק בנושא גם מול הכוחות הגדולים שממשיכים לפעול כל העת כדי לסלף את האמת ולהציג תמונה שגויה ביחס לפרשה העגומה כולה.