שבוע אחרי הודעתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק על חזרתו לפוליטיקה והקמת מפלגה חדשה שתתמודד בבחירות הקרובות, סקר מנדטים חדש שפורסם הערב (רביעי) בחדשות 12 מראה כי מפלגתו לא עוברת את אחוז החסימה- זאת למרות הצטרפותם של יאיא פינק, נועה רוטמן ושגית פרץ דרעי לרשימה. לצד אהוד ברק, גם מפלגת זהות של משה פייגלין לא עוברת את אחוז החסימה.
על פי הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום כשמפלגה של ברק מתמודדת, הליכוד היה מקבל 32 מנדטים, בעוד שכחול לבן נחלשת ל-31. המפלגה השלישית בגודלה היא הרשימה הערבית המשותפת, שחוזרת למספר דו ספרתי ומקבלת 12 מנדטים.
ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן חוזרת להתחזק ועולה ל-9 מנדטים, ובמקביל מפלגת העבודה והיו"ר החדש עמיר פרץ מתחזקים גם כן ועולים ב-2 מנדטים ל-8 בסך הכל.
בגזרת הסיעות החרדיות לא נרשם שינוי, כאשר ש"ס שומרת על כוחה עם 7 מנדטים ויהדות התורה גם כן עם 7 מנדטים. איחוד מפלגות הימין נשארת עם 5 מנדטים, לצד הימין החדש שמקבלת הפעם 5 מנדטים גם כן. את רשימת המפלגות סוגרת מרצ, עם היו"ר החדש ניצן הורביץ, שרושמת 4 מנדטים.
בסך הכל גוש הימין עומד על 56 מנדטים לעומת 43 לגוש השמאל מרכז. עם זאת, חלוקת הגושים של הסקר לא כוללת בשלב הזה את הרשימה המשותפת וישראל ביתנו, שלא נספרות כחלק מאף גוש מכיוון שלא ניתן לדעת על מי ימליצו לאחר הבחירות.

מה דעתך בנושא?
37 תגובות
6 דיונים
עטרה קרטן
מה אתה אומר? רוצה להקים מדינה משלך מדינה דמוקרטית? היכן גרת עד עתה? בחו"ל בחלם? התעוררת אבל לא בזמן חבל.אסור לא להתעורר בזמן.תחזור למקורות שם יותר בטוח.בוודאי עבורך.בהצלחה במדינתך אקנה...
מה אתה אומר? רוצה להקים מדינה משלך מדינה דמוקרטית? היכן גרת עד עתה? בחו"ל בחלם? התעוררת אבל לא בזמן חבל.אסור לא להתעורר בזמן.תחזור למקורות שם יותר בטוח.בוודאי עבורך.בהצלחה במדינתך אקנה כרטיס אבוא לבקר.תודה.מעטרה.
המשך 20:24 06.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
בכל הבחירות האחרונות הסקרים נותנים כ15 עד 20 אחוז פחות לליכוד כך שברגע האמת לליכוד יהיו 38 מושבים בכנסת הקרובה
04:46 05.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לאופניק ו-שטויות
תמשיכו לדבוק בשנאתכם לסומטריץ ונראה לאן תגיעו. הקנאה מעבירה את שניכם על דעתכם - בטוח ששניכם לא מגיעים לקרסולי בצלאל בעל 2 תוארים במשפטים !!!!!!!!!!!! אנו לא נצביע למפלגה שרובה לייטים !
19:39 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לעידו 2
לא נמאס לך לכתוב כל יום אותו דבר? מה אתה עושה? העתק הדבק - נמאסת !
19:33 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ח
ביבי הבייתה
17:52 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
מה אכפת עובר או לא עובר
17:02 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכאל אלבוים
יש להצביע ליכוד כדי לא להיות תלויים במפלגות קטנות עים דרישות גדולות.
03:39 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אטט
עוד שמאלנים "דתיים"
00:20 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חי
לילה טוב לכם..לכו לישון..המשיח והגאולה בפתח לא יהיו בחירות..חיזרו בתשובה. ולאלהים
23:52 03.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאירצ
נועה רוטמן רבין צריכה להנהיג את הרשימה. אהוד מקום שני. נועה תחבר את העבודה עם הרשימה הזאת...
23:10 03.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר