
המפלגה החדשה של אהוד ברק: יו"ר המפלגה כינס היום (שלישי) מסיבת עיתונאים במלון דן בתל אביב בהשתתפות יאיר גולן, יפעת ביטון וקובי ריכטר ונעה רוטמן, כמו גם עם הסרוגים הטריים שהצטרפו: יאיא פינק ושגית פרץ-דרעי.
לשאלת סרוגים התייחס ברק להשתלחותו בציונות הדתית במסיבת העיתונאים הקודמת בה אמר: "החבורה הזאת היא גזענית, משיחית קיצונית, מסלפי היהדות והציונות" ובהמשך הוסיף עוד בחריפות כשהוא תוקף 3 רבנים: "מול מה התלמוד מזהיר? בדיוק מול הדברים שסמוטריץ' האבא, הרב ליאור והרב גינזבורג שמכשכשים בנתניהו כמו זנב בכלב מודיעים לנו יום – יום".
בתשובתו אמר ברק: "לא השתלחתי ביהדות הדתית ובטח לא במורשת ישראל, מכבד אותם מאוד הם חשובים לי".
הגיב לדבריו של ליברמן על המכינות הקדם צבאיות: "יש מכינות שקורים בהם דברים לא ראויים והם לא לגיטימיים – איתם יש לנו מאבק. אבל מפעל המכינות חשוב – "חלק ניכר בשדרת הפיקוד בצה"ל מורכב מבוגרי המכינות".
ברק פתח את מסיבת העיתונאים: "עמדתי: היחס בין היהדות ומורשת ישראל: עמוק ומרוכב, שורשינו, סיבת הגיענו, מקור כוחנו והחיבור האנושי. דוגל בחברה פתוחה ומכבדת מסורת, סובלנית ונאורה ברוח הכרזת העצמאות וחזון הנביאים. נגד הדתה, נגד פלישה לרשות הפרט, רגע ההכתבה לפרט מה לעשות בשבת, נגד דחיקת נשים מהמרחב הציבורי, נגד התבדלות והתנשאות מכל סוג שהוא".
"בעד: הכרזת העצמאות, בעד שוויון זכויות גמור ללא הבדל דת, גזע, מגזר ונטייה מינית. הגיע זמן שינוי, הגיע זמן תיקון, הגיע זמן שנהיה עם אחד, שישראל תפרח למען כל הישראלים".
על חוק הגיוס אמר ברק: "ממשלה בראשותי תוביל לביטול חוק הגיוס: סוף הישרא-בלוף. היישום של חוק-טל נכשל".
לדבריו, "מטרתנו היא להחזיר את ישראל לפסים ולהפיל את ממשל נתניהו, לא נשב איתו בממשלה בשום מצב ובשום דרך. נשלב ידיים כדי להפילו ולא כדי להצילו".
לשאלת התקשורת שעבר גם התחייב שלא לשבת עם נתניהו: "המצב היום שונה באופן מוחלט. נתניהו חבר עם חבורת קיצוניים, גזעניים ומשיחיים שחותרים לא רק לכיפוף מערכות המשפט אלא לכיפוף החברה הישראלית החופשית".
התייחס לתכנית בנט: של "לא קראתי את התכנית,אצל בנט חוזרת התופעה שבטקס פרס ישראל ולפעמים ביום העצמאות על בית אחד ושכולנו חלק מהמעשה המשותף, ביתר ימות השנה הוא עושה ההיפך".
על שם המפלגה: "אנחנו צריכים להתכנס כדי להחליט על השם", אמר ברק.

מסיבת עיתונאים עם הסרוגים החדשים
מסיבת העיתונאים התקיימה בעת שמפלגת העבודה מקיימת פריימריז לראשות המפלגה.
חברת הכנסץ שלי יחימוביץ' תקפה את החלטתו של ברק לקיים מסיבת עיתונאים דווקא ביום הפריימריז ודווקא בתוך אחת הקלפיות הגדולות: "כיד לחרב את חגיגת הדמוקרטיה הצנועה שלנו ולקחת פוקוס".
לדבריה, "לא נגד ביבי הוא מנהל קרב אלא נגדנו". אפשר להיות קצת פחות נחמדים אליו".
בעקבות הציוץ של חברת הכנסת בטוויטר, שונה המיקום של מסיבת העיתונאים: "עברנו לבקשת החברים מהעבודה", אמר ברק, "מאחל לחברים הרבים מהעבודה שהליך ההצבעה יעבור בהצלחה"..
כזכור, במסיבת העיתונאים הקודמת ברק השתלח בציונות הדתית:" סמוטריץ' והרב ליאור מכשכשים בנתניהו כמו זנב בכלב; מעוותים ומסלפים את היהדות כולה".

מעבר חד: נוטשת את הבית היהודי למפלגה של ברק
עו״ד שגית פרץ דרעי, מייסדת ויושבת הראש הראשונה של פורום הנשים של מפלגת הבית היהודי וחברת ועדת החוקה של המפלגה עד שנת 2014, הודיעה היום על הצטרפותה לרשימת המפלגה החדשה של אהוד ברק לכנסת ה–22.
בהודעת ההצטרפות דרעי תקפה את הקשר שנוצר בין המגזר הדתי לקיצוניות. ״אני כואבת את החיבור שנוצר בין יהדות לאומית להקצנה לאומנית. אני דוגלת ביהדות משתפת, סובלנית העוסקת בתיקון עולם" אמרה. "אנחנו נדרשים להכרעות נוקבות על מנת לגבש תשתית חדשה להסכמות חברתיות שיאפשרו את המשך החיים המשותפים בבית הלאומי שלנו. ההסכמות הללו חייבות להישען על החיבור שעליו קמה המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית".
"הציונות הדתית חייבת לחבר מחדש את השותפות שלה לערכים אלה – ולחזור להבנה הערכית והמוסרית ששלמות העם חשובה מכל דבר אחר ושהיא הערובה להמשך קיומו של הבית השלישי" הוסיפה. "אני מאמינה שהמנהיגות, הניסיון, הנחישות והאומץ של ברק לצד קבוצת אנשים מנוסים וצעירים מחויבים היא הדבר הנכון לישראל בעת הזו. המדינה היא של כולנו. אין אדם גדול מהמעשה הלאומי".

הסרוג הראשון שהצטרף למפלגה: יאיא פינק
יאיר (יאיא) פינק, שהתמודד בבחירות האחרונות על מקום ברשימת מפלגת העבודה וזכה במקום השמיני הצטרף שלשום לרשימת המפלגה החדשה של אהוד ברק ויתמודד מטעמה בבחירות לכנסת ה- 22 שייערכו בעוד קצת פחות משלושה חודשים.
פינק הוא בוגר ישיבת הקיבוץ הדתי, קצין בצנחנים ומייסד המיזם החברתי, 'לובי 99'. נשוי, יליד ירושלים, בעל תואר שני במינהל עסקים. הוא כיהן כמנכ"ל עמותת 'שכן טוב' ובכיר בעמותות 'תג מאיר' ו'אופק'- היוזמה להקמת הבנק הקואופרטיבי.
פינק לקח על עצמו להשתלב בבניית המפלגה החדשה ובכתיבת המצע וכן בניווט עבודת הסיעה בכנסת הבאה.
"אני מצטרף לקבוצה שאני מאוד מאמין בה, במנהיגות שלה ובהתגייסות האמיתית שהיא מייצגת. אנו זקוקים למנהיגות עם סכין בין השיניים כבר זמן רב. הגיע הזמן להפקיע את הבלעדיות שהימין הקיצוני לקח לעצמו בסוגיות לאומיות ויהודיות, היהדות לא שייכת לימין", אמר פינק.
עוד הוא הוסיף כי "70 פנים לתורה ואין לאיש בלעדיות על האתוס הציוני והרעיון היהודי. היהדות שלי רודפת שלום, המשפט שמופיע מספר הפעמים הרב ביותר בתורה הוא: זכור כי גרים היינו בארץ מצרים, היהדות מקדשת צדק חברתי. ישראל חזקה היא מדינה שיודעת לכבד את השונות בתוכה, שמבינה שהשונות היא מקור אדיר לעוצמה חברתית. פוליטיקה צרה וקטנה הוציאה שם רע ליהדות והרחיקה רבים וטובים מהיהדות. אין סתירה בין ערכי היהדות לדמוקרטיה. מי שמחפש למצוא סתירה בין השניים פועל הלכה למעשה לפגיעה במהותה של המדינה ולחתור תחת ערכי הציונות".





תגובות
חזון ברק אמר ברוח מגילת העצמאות וחזון הנביאים איך זה מסתדר
המקום היחידי שבו אהוד ברוק ישב יהיה בגיהנום! ח ח ח ח ח ח ח ח...........מי ישב עם הבהמי הזה רק בהמות אחרות מטורללות ללא תורה ללא אמונה ללא דרך ארץ וללא אהבת ארץ הקודש והיהודים היושבים בה!
גהינום יש הוא יעביר את בעלות הגיהנום לערפת
פוליטיקה זולה הפוליטיקה של ישראל זולה ולא אשתמש במילים קשות יותר.. יותר מידי פוליטיקאים לא נאמנים להשקפתם מחליפים דעות השקפות ומפלגות כמו גרביים.. האמת המפלגה היחידה שהכי יציבה זה הליכוד.. אנשים נאמנים לדרכם ולא קופצים מדעה לדעה מהשקפה להשקפה ולא ממפלגה למפלגה..
תגובה למגיב ל4 וגם ל- 2 ראשעת ל- 2 מה מבין חמור בסלט ירקות , ברק גשל בקיבוץ של השומר הצעיר שם לא לימדו תורה וגם לא גמרא. תגובה לנגיב ל-4 , הינך תומך בפייגלין הוא ימכור אותך כדי להשיג מבוקשו. פייגלין חתר תחת מר נתניהו, בליכוד פשוט לא סבלו אותו והקיאו אותו החוצה היום אני מבינה שכך היה צריך לעשות.
למגיב 4-אתה צודק-אבל לא לגבי הליכוד... הליכוד ובמיוחד ביבי יציבים כמו שאני קוגל... מה שכן, פייגלין הוכיח שהוא אדם יציב מאוד, ועומד על עקרונותיו במשך 20 שנה, אז "יש אלטרנטיבה" ב"ה.