מבזקים
סרוגים

חוזרים ללמוד: 52 אחוז מהתלמידים במוסדות דתיים

כשני מיליון תלמידים מתחילים הבוקר את שנת הלימודים בישראל. מתוכם 145 אלף בכתה א'. בשכבת הגיל הרך 52 אחוז מהתלמידים לומדים במערכות החינוך הדתיות והחרדיות

ינון שלום | חדשות סרוגים
ט' אלול התשע"ב
חוזרים ללמוד: 52 אחוז מהתלמידים במוסדות דתיים
חוזרים ללמוד: 52 אחוז מהתלמידים במוסדות דתיים צילום: פלאש 90

כשני מיליון תלמידים החלו הבוקר בישראל את שנת הלימודים החדשה: תשע"ג. מתוך תלמידים אלו 145,374 הם תלמידי כיתה א' ו423,00 הם תלמידי הגנים. עם הגעת התלמידים לגנים ולבתי הספר הביעו במשרד החינוך שביעות רצון מהעובדה שלמעט מספר מקומות הלימודים בישראל נפתחו כסדרם. לקראת פתיחת שנת הלימודים ביקר אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו בחדר המצב של משרד החינוך ובדק את הערכות המשרד לפתיחת הלימודים.

נתניהו אמר במקום כי "יש הרבה חדשות טובות להורים בשנת הלימודים: היא מתחילה בלי שביתות, מקזזת כמה ימים מהחופש הגדול ויש בה בשורות רבות בתחום התשלומים: מחינוך חינם מגיל 3, דרך סבסוד טיולים וכלה בהפחתת תשלומים משמעותית על ספרי לימוד".

בתוך כך סגן שר החינוך חבר-הכנסת מנחם-אליעזר מוזס (יהדות התורה) חשף לפני מספר שבועות כי בשנת תשע"ג, יהפכו תלמידי מערכת החינוך הדתיים והחרדים לרוב בשכבת הגיל הרך. מוזס מסר כי בשכבת גיל זו "אנחנו הולכים להיות 52 אחוז והחילונים רק 48 אחוז" כך מסר הבוקר אתר כיכר השבת.

בנימין נתניהו שנת הלימודים