יש להט"בים שמרגישים מסכנים ומנודים. אומרים להם: אתה סוטים, אתם לא נורמליים, אז הם מאוד נפגעים. כי ככה הם. בין שזה מולד, בין שזה נרכש, ככה הם. בין שהם אשמים, בין שאינם אשמים, ככה הם. אז הם רואים במאבק נגדם דבר לא מוסרי, אפילו דבר מרושע ואכזרי. אז הם סובלים. כיון שהם מנודים, אין להם לאן להשתייך, אז הם מתחברים לקבוצות קיצוניות לוחמניות, ונבלעים בהן, ובוודאי אין להם לאן לחזור.
בסיכום: האם המאבק שחורט על דגלו: "משפחה זה אבא ואמא" – הינו מוסרי?
יש להתרחק משתי קיצונויות ולא ליפול בכשל הלוגי של שלילת האמצע. קיצוניות אחת היא לשנוא אותם, לזלזל בהם, לנדות אותם. לא כן. הם בני אדם, הם יהודים. שנאה הוא חטא חמור ביותר. יש להבדיל בין המעשה לבין העושה. לעושים יש נשמה אנושית, סגולה ישראלית. אנו אוהבים אותם. אנו מצטערים מכך שהם סובלים, בוודאי מאוד מצטערים על כך שרבים מהם מתאבדים. אנו אוהבים אותם, רוצים שיהיה להם טוב, ואנו מאמינים שבעוזבם את דרכם יהיה להם יותר טוב.
אבל יש קיצוניות הפוכה שהיא מחיקת גבולות הטוב והרע בשם חופש המחשבה. אגב, חופש המחשבה כאן הוא חד כיווני, כי יש טרור אינטלקטואלי נגד מי שמתבטא וחושב אחרת. כל זמן שאורח חיים זה הוא עניין פרטי, ודאי שיש להתייחס בסבלנות ובאהבה. הבעיה היא כאמור מהלך כללי של מחיקת הגבולות בין הטוב והרע, ולאו דווקא בתחום הזה, אלא לכל אורכם של החיים המוסריים, וזהו מהלך שמסכן את האומה הישראלית וכל המין האנושי כולו.
שהרי כולנו יודעים שיש בתורה חוקים ומשפטים. המשפטים הם עניינים הנתפסים על ידי הרציונאליזם האנושי, המוסר הטבעי, השכל הטבעי. החוקים הם טרנצסנדטיים, מתנשאים מעל החשבונות החברתיים. הנושא בו אנחנו עסוקים אינו דווקא חוקים מעל השכל אלא גם משפטים ההומוגניים עם השכל הישר של האדם המצוי.
כי כאמור לא מדובר כאן בהתייחסות לאדם פרטי במה שהוא עושה ברשות היחיד שלנו, בזה אין לנו להתערב, אלא ביצירת ערכים חדשים.
כולנו יודעים שהמערב עבר מהפכות ומשברים, והרבה ערכים נמחקו. כבר לא האל קובע, התורה, התנ"ך, אלא האדם הוא הקובע. אבל כאן נוצר וקאום, ריק. ועל פי אלו אמות מידה, יקבע האדם מהו ערך.
בא האדם המודרני או הפוסטמודרני וקבע: העולם הוא עולם של מילוי הנאה. הנאתו של היחיד היא הערך. ההנאה, התאווה, היא לא רק זכותו של היחיד, אלא היא הופכת לערך. על זה יש תהלוכות רחוב. חופשו של האדם ליהנות עם בן זוג או בת זוג, הוא ערך, הוא אידיאל – כל זמן שאינו פוגע בזולת. התאווה הופכת לחוק, המיניות לערך. הגדרתו של האדם מצטמצמת למודל פרוידיאדי של עיקרון ההנאה.
ברור שמהלך זה הוא אסון בדרך, לעם ישראל, עם קדוש, וגם למין האנושי כולו. הוא מוריד את כבוד האדם לדיוטא תחתונה. האדם נקרא להיות אצילי, אידיאליסטי, וכאן הוא שוקע להוויה נמוכה. לא במקרה התורה מתארת אותו בשם תועבה. הרי מדובר פה בכוח האהבה, שהוא אחד הכוחות הכבירים ביותר שבאדם, אולי החזק מכולם. כוח זה נקרא להתחבר למטרות אידיאליסטיות. קשר זוגי בין גבר לגבר או בין אשה לאשה, אינו קשר מוליד חיים, אלא מביא מוות. לו יהפוך כל המין האנושי לכזה, הוא יכלה כולו תוך מאה שנה. לא במקרה, רוסיה, שהיא מדינה מטריאליסטית אתאיסטית, חקקה חוק שאין לשדל צעירים לכיוון זה. הם רואים במו עיניהם שאוכלוסייתם הולכת ומידלדלת ושמספר הילדים לזוג צונח כלפי מטה מ-1.6 ל-1.2.
קשר בין בני זוג, אמור להיות קשר שמביא חיים. והיו לבשר אחד, מסביר רש"י: הילד. אבא ואמא המביאים תינוק. זה הדבר הכי נפלא בחיים, והכי יפה בעולם, השירה העליונה ביותר. מצעד הגאווה מכריז: אלו הערכים שלנו: היצר! לא כן. אי אפשר לקבל את הרדוקציה הזאת לתאווה. האדם נקרא להתרומם, כל האדם עלי אדמה וכל שכן האדם הישראלי. כך גם סובר האדם הסביר, האדם הממוצע, הרוב הדומם, – כאשר הזועקים עם זאבים אינם סותמים לו את הפה. אלו דברים מאוד פשוטים, אך כאשר הם נשכחים, יש צורך שיהיו נזכרים.
ויש עוד צד באנוכיות הזאת, באגואיזם הזה: אהבה היא פתיחות לזולת, קבלת הזולת, על אף השונות. כולנו יודעים שקשה לאדם לחיות עם הזולת, קל וחומר איש ואשה שהם שונים באופיים. וכאן האתגר: להתחבר עם השונה, להבינו, להכילו, לבנות יחד חיים משותפים, להתעלות מעל ההסתגרות בתוך עצמו, מעל סוג של נרקיסיות.
זאת הסכנה הקיומית הישראלית והכלל- אנושית: המרת האהבה לתאווה, הפיכת מעשה הקשר הזוגי ללא-משמעותי, ללא שירת חיים ולא המשך חיים לילדים, ללא פתיחות שני אנשים שונים להיות אחד. זו העברת האדם להיות עבד לגוף הביולוגי, עבד לשלטון הביולוגי היצרי, אובדן כבוד האדם.
בסיכום, כלפי הלהט"בים, ודאי לא אלימות, לא כפיה, אלא כבוד ואהבה. אך מאבק גדול נגד המגמה הנוראה של המרת הערכים, השפלת הערכים.
חזק ונתחזק, נעשה ונצליח.
מה דעתך בנושא?
28 תגובות
5 דיונים
אוחנה אביב
לא הבנתי , כבוד הרב בעצם מה אתה אומר
02:07 29.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
תילכו לטיפול כמו כול אדם חולה ושיהיה לכם בהצלחה והחלמהמהירה
06:57 09.09.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עצוב לי
אני יודעת שאני נפולת על אזניים חירשות. אבל יש גם חרדים להטבים. והם אוהבי תורה והם מקיימי מצוות. ואתם עושים להם עוול. ואתם גורמים להם לשנוא את עצמם ולחיות חיי...
אני יודעת שאני נפולת על אזניים חירשות. אבל יש גם חרדים להטבים. והם אוהבי תורה והם מקיימי מצוות. ואתם עושים להם עוול. ואתם גורמים להם לשנוא את עצמם ולחיות חיי חושך. אלוהים ברא גם אותם. אלוהים הוא לא רק שלכם. אלוהים שלי אוהב את כולם. אתם כל כך מפחדים שהילדים שלכם יחשפו ללהטבים שלא יהפכו בעצמם ללהטבים? אתם כאלה חלשים? כמו שלהטב לא הופך להיות סטרייט רק כי הוא נחשף לסטרייטים כך גם להטב לא הופך להיות להטב רק כי הוא רואה גבר נושק לגבר.. זה לא מדבק. מה שמדבק זה אהבה. אהבה לזולת. אהבה לאנושות. אהבה לבריאה. במקום לפחד שהילדים שלכם יחשפו ללהטבים תפחדו שהם נחשפים לבורות ולשנאה הזו שלכם, כי כך הם יתייחסו לכל מי ששונה מהם. ואם הם מחביאים בליבם סוד... רחמים על הילדים שקוראים את השנאה הזו. אני עצובה פשוט.
המשך 16:15 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שים לב
קצת כבוד לרב הנכבד שהוא בעל קצת יותר ידע ממך
23:15 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סוף סוף הקול השפוי
הגיע הזמן
23:10 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניסים
הוכח תוכיח את אמיתך ולא תישא עליו חט אין ליפות ואל לטיח להיות חזק נגד סוג היתבוללות באמונות טפלות
16:54 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה
לדעתי אין לנו בכלל פירגון ולכן אח"כ מגיעים למצב של ירי אחד על השני. הרב מישיבת עלי ירה חיצים מורעלים על התרבות המערבית ועל הלהטבים. וכך מתפתחת לה השנאה.והרב טאו...
לדעתי אין לנו בכלל פירגון ולכן אח"כ מגיעים למצב של ירי אחד על השני. הרב מישיבת עלי ירה חיצים מורעלים על התרבות המערבית ועל הלהטבים. וכך מתפתחת לה השנאה.והרב טאו הכריז מלחמת חרמה.אני יודע שהרב קוק אמר לחלוצים הראשונים אמנם אתם לא מניחים בתים של תפילין אבל אתם מניחים בתים בארץ ישראל.ההסבר של הרב אבינר הנכבד הוא הגיוני מאוד אבל לא משכנע ובטח לא מקרב וזה יוצר התנגדות של הצד השני וכך גורמים רבנים לצערי למלחמה שנראת צודקת אך לא חכמה בסוף מגיעים לשנאת חינם וחורבן הבית בל נשכח בבית שני היו בני תורה זהירים במצוות וכל וסת טובה בייתה בהם אלא שהיו שונאים אלו לאלו(ירושלמי יומא א א)
המשך 11:56 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ויזתא
כן, מוסרי לחלוטין.
09:45 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
BoO
כל דבר היוצא לך מהפה - דבר והיפוכו: לאהוב להט"בים, לקבל ולהכיל את השונה, ובאותה נשימה אתה מקשר את קבלתם כשווים לאסון? מצמצם מערכות יחסים להט"ביות לכאלו העוסקות...
כל דבר היוצא לך מהפה - דבר והיפוכו: לאהוב להט"בים, לקבל ולהכיל את השונה, ובאותה נשימה אתה מקשר את קבלתם כשווים לאסון? מצמצם מערכות יחסים להט"ביות לכאלו העוסקות רק ביצר של מוות? מוריד את כבוד האדם לדיוטא תחתונה?! מי אתה שתאמר מהם ערכים משפחתיים קורקטיים? לעצמך אתה מקשיב, אדון-שנאה-זה-חטא-נורא? איזה מן יהדות מכוערת אתה מאכיל את האנשים פה?? גם בטבע אצל בע"ח תמצא חד מיניים, גם בתורה בטח יצא לך להיתקל בפרק על דוד ויונתן, והעולם עומד על תילו. אתה מטיל ספק באלוהים? אלוהים לא עושה טעויות. זה ככה כי ככה רצה. ואולי זה תרגיל בצניעות, ואהבת לרעך כמוך? אין שום הבדל בין גייז לסטרייטים, כולנו אנשים שחיים פה ביחד לרגע קטן במקביל, וככה יצא - זו לא שבלונה, יש מכל הסוגים, וזה היופי של האנושות. ההבדל היחיד זה עם מי הולכים לישון בלילה. ואתה, מה אתה בכלל מכניס את הראש שלך לחדר המיטות של אנשים? כל אחד שיעשה במיטה שלו מה שמתאים לו כל עוד זה בהסכמה ולא פוגע באף אחד מהצדדים, מה אתה מתערב? באיזו זכות נראה לך שמגיע לך יותר מלכל אחד אחר, בין אם הוא או היא אוהבים מישהו מהמין שלהם או האחר? בוא, בקהילה הדתית והחרדית פתאום הפסיקו לשתוק ולספוג את המעשים המכוערים שקורים, בלשון המעטה - ואני בכל יום אבחר לתמוך במישהו שבוחר לאהוב כמו שטבעי לו על פני אנשים הכופים עצמם בכוח. מציעה לך לחזור למידותיך כאחד האדם, אתה לא יותר מזה, באמת. אם זה לא ימצא חן בעיני אלוהים - הוא ממש לא צריך אותך ודומיך כדוברים. זה שגייז לא יכולים לייצר בינהם (עדיין) ילדים - לא אומר שהם לא יכולים להיות הורים. יש ילדים שצריכים אימוץ, יש אפשרויות יצירתיות יותר להביא ילדים דרך פונדקאות וכו' - ועדיין לחיות את החיים שטובים להם. במקום ללכלך תפרגן! גם ללהט"ב יש חיי משפחה, וחברים, ועבודה.. כאב ושמחה, תיקון ועזרה לזולת, עומק. אל תחפש איך לפלג, תחפש איך לחבר. היהדות היא בבסיסה סוציאלית, ואתה שוכח את זה. דרך ארץ קדמה לתורה.
המשך 06:31 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיל
אבל האמת צריכה להאמר...לתורה יש סולם ערכים משלה. יש דברים שהיא מחנכת אותנו אליהם. הרבה דברים לנו היום השיח השולט הוא שיח של העולם המערבי ואלה הערכים שנחשבים מוסריים וממילא הדיון מייתר כי את קוראת את התורה במשקפיים שלך..וממילא ואנבת לרעך כמוך מכשיר את מה שהתורה אסרה וממילא על דוד ויונתן את אומרת דברים נוראיים(דברים שרק בדור האחרון התחילו להאמר) למרות שאין לזה שחר. וכי אף פעם לא ראית חברות אמת? וזה שזה קורה בטבע...זה נושא מעניין למחקר..אבל לא נראה לי ששם זה דבר שקובע זהות שיש חיות כאלה וחיות כאלה...היצר להתרבות הוא מוביל בבעלי החיים. ובכל מקרה גם אם זה ככה הרי וודאי שהאדם הוא ייצור בעל הכרה מוזרית ונדרש להתעלות מעל הטבע הבהמי. בתקווה לדיון אמיתי ולא צעקני.
07:55 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
שיעשו בביתם מה שהם רוצים, ולא יעשו פרובוקציות ומצעדים. גבר רוצה לחיות עם גבר ולכנות את זה משפחה? שיבושם לו, אבל באיזו זכות הוא מכריח אותי להכיר בזה?
10:07 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תפסיק לנקץ
חבל מאד שהילדים שלנו נחשפים לזה. היה עדיף להמשיך להסתיר בארון ולקבל טיפול עד שיגמלו מההתמכרות הזאת במקום ללמד כל ילד שקיימות כאלו בעיות
23:13 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל אב ישר?
גם אם אתה גר בישע בגלל שאין לך כסף, אתה לא מתנחל. אתה יישב
23:14 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כולם צועקים "זכויות אדם"! מה עם זכות הילד לגדול במשפחה שיש בה אמא ואבא?! האם אנחנו יודעים מספיק על ההשפעה שיש למשפחה חד מינית על הילד?! זה נוסה במשך מאות שנים ויש מסקנות?! אולי יחד צריך אנרגיה נקבית וזכרית לא סתם הטבע ככה, שני גברים לא יכולים לעשות ילד ולא שתי נשים. מה עם זכות הילד לדעת מי ההורים שלו? תרומת ביצית, תרומת זרע ולהעמיד פנים ששני הגברים הם ההורים?! לילד יש אמא! יש לו גנטיקה! מי אמר שמותר להתכחש לזה?! ואל תגידו "מה עם זוגות הטרוסקסואלים שלא יכולים להביא ילד עושים תרומת ביצית?! זה בדיעבד! ואתם רוצים מלחתחילה שזה יהיה בסדר לעשות תרומת ביצית?! ומה עם פונדקאות?! מישהי צריכה להיות בהריון כדי שלזוג ההומואים יהיה ילד?! וזה בדרך כלל נשים מוחלשות!!! עניות! למה זנות היא לא מוסרית פונדקאות כן?! כי זה גורם לנשים מוחלשות לבחור בזה! לדעתי זכויות הלהט"בים להביא ילדים נוגד את זכויות הילד. לא ירחק היום שזוג הומואים יביאמיחד ואז יחליטו שהם בעצם דו מיניים ולילד יש זכות לדעת מי אמא שלו, אז הם יתחתנו עם האמא שנתנה ביצית, ובסוף יהיה ילד עם שלוש, ארבע חמש עשרה אמהות, אבות ולא ידע מאיפה הוא בא ולאן הולך. מי אמר שזה בריא?!!??
זה שיש דתיים שנמשכים לבני בינם לא אומר שהם צריכים לממש את זה בראש חוצות ולהטיף לנישואין חד מיניים. זה שהם נבראו ככה לא אומר שהם צריכים לממש את זה, לפי התורה זה חטא ואם אדם נמדך לחטאים הוא צריך לעבוד על זה ולא להצדיק את זה גם אם זה אומר שהוא לא יממש את "זכוותו" לשכב עם בן מינו. לפי התורה אדם לא בא לעולם להנות אלא לקיים את דבר השם. מחר יבוא אדם ויגיד זכותי להתחתן עם אחותי, מי יגיד לו שלא?! או אמא ובן, אם הוא לא קטין. לא ירחק היום וזה יקרה . התורה אומרת שזה אסור ובשום קונסטלציה אי אפשר להצדיק את זה.
12:02 05.07.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמריקאי
צר לי על השקפת עולמך חסרת המודעות, נעדרת הבינה, רצופת הדעות הקדומות, צרת האופקים, מלאת השקרים, מנותקת מהמציאות, לקוחה מימי הביניים, וחסרת כל הגיון, רגש, ופתיחות מודרנית. סייג לחוכמה שתיקה.
05:04 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אור
כל מה שאמרת... (כמובן כלפיך, ולא כלפי הרב אבינר)
09:32 02.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן ציון
חירות האדם לקבוע עמדות לא מבטיח שהוא אובייקטיבי. גם מודרני לא מבטיח יוש ואמת, כי היום כמו בעבר, האדם משוחד מתאוותיו ולא "שופט" הגון לדון במניעים של עצמו וביושר הליכותיו.
14:53 10.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר