הועדה הציבורית לבדיקת שכר הלימוד בישיבות התיכוניות ובאולפנות הגישה היום (ג') את המלצותיה.
בראש הועדה שהוקמה ביוזמת ח"כ זבולון אורלב לפני כשמונה חודשים, עמד מנכ"ל משרד החינוך לשעבר, בן ציון דל, והשתתפו בה נציגים ממשרד החינוך, מארבע רשתות החינוך הגדולות ונציגי הורים.
בהמלצות קבעה הוועדה כי בפני ההורים יוצג דו"ח שקיפות מלא על ההתנהלות התקציבית בכל הכרוך בתשלומי ההורים, יוצגו בפני ועד ההורים דו"חות שנתיים הכוללים הכנסות, הוצאות ופירוט של הפעילויות. תשלומי ההורים יאושרו ע"י ועדי ההורים ויועברו לפיקוח בידי מינהל החמ"ד במשרד החינוך.
עוד המליצה הועדה על מחירי מקסימום לפיהם בכיתות ז' עד ח' ישלמו ההורים סכום של עד 6,640 שקלים בשנה ובכיתות ט' עד י"ב סכום של כ-7,800 שקלים לשנת לימודים אחת.
הועדה ממליצה להגביל גם את שכר מנהלי מוסדות החינוך עד לרמה של שתי משרות ואילו שכרם של המנהלים האדמיניסטרטיביים יוגבל ל 8,000 עד 14,000 ש"ח ברוטו לחודש בהתאם לגודל המוסד.
בסך הכל התכנסה הוועדה הציבורית שמונה פעמים, שבמהלכן נחשפו חבריה למגוון הגורמים והמורכבויות שבהרכבת שכר הלימוד במוסדות החינוך העל יסודי הממלכתי דתי.
מתוך דיוני הועדה עולה כי הסיבות מרכזיות לנטל התשלומים הכבד שנפל על כתפי ההורים, הן שמשרד החינוך לא הכיר בצרכים המיוחדים שיש בחינוך הדתי ציוני -שעות תורניות, תקן של ראש ישיבה, יום לימודים ארוך וכו' ולכן לא מתקצב אותם. והשנייה היא הקיצוץ הגדול במה שבעבר תוקצב ע"י משרד הדתות והועבר לאחריות משרד החינוך. קיצוץ של כ- 180 מליון ש"ח לשנה מתקציב מוסדות החינוך הדתי.
לא נתמוך בתקציב המדינה
ח"כ זבולון אורלב, שיזם את הועדה, ברך על ההמלצות ואמר: "יש בהם בשורה אמתית ומקצועית לצמצם את תשלומי ההורים המופרזים. יישום ההמלצות יהווה את האתגר המרכזי שלי, ואני מקווה של כל הסיעה, במהלך אישור תקציב המדינה לשנת 2013."
על החיוניות בשינוי תקציב המדינה למען תקצוב מוסדות החינוך הוסיף אורלב: "בלי הסדר מחייב של הממשלה ליישום ההמלצות אינני רואה אפשרות שנתמוך בתקציב המדינה. הציבור מצפה מאתנו למעשים ואשתדל למלא אתגר זה במלואו".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
גילי
אבל שזה לא ילך. הציבור זוכר היטב שזו לא הוועדה הראשונה שהוא מקים אהל כקודמות גם זו לא תפתור כלום. שוב מרמה את ציבור ההורים. וכל זה עבור הגדלת והאדרת...
אבל שזה לא ילך. הציבור זוכר היטב שזו לא הוועדה הראשונה שהוא מקים אהל כקודמות גם זו לא תפתור כלום. שוב מרמה את ציבור ההורים. וכל זה עבור הגדלת והאדרת שמו. נמאס.
המשך 08:37 22.08.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הורה
שלא יחסר שם כסף. שורה תחתונה: הועדה לא עשתה כלום. המסקנות שלה יותר גרועות מהמצב הקיים שכן היא מנסה להכשיר את השרץ זה לא ילך. מרד תשלומים בפתח.
08:04 22.08.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבא מודאג וכועס
אין פה בשורה, יש פה רמייה קחו בחשבון ותוסיפו לסכום שנקבה בו הוועדה את המזון ואת הנסיעות והופ שוב הגעתם לסכום מטורף של 12000₪ אז מה הבשורה???
03:31 22.08.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר