יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין הבהיר על טענות יו"ר כחול לבן, בני גנץ ואומר להגנתו: "לא הייתי יוזם את המהלך הזה אלמלא הייתי בטוח שהוא אפשרי", אמר ברקע הניסיון לביטול הבחירות והקמת ממשלת אחדות.
״אני אומר באופן חד וברור: קיימת התכנות משפטית לביטול פיזורה של הכנסת, כמו גם רצונו של הציבור בישראל לבטל את הבחירות החוזרות" אמר. "לא הייתי יוזם את המהלך הזה אלמלא הייתי בטוח שהוא אפשרי".
הוא קרא לכוח לבן להתכנס לאיחוד, שרק על ידי כך יבטיח הקמת ממשלה. "אני שב וקורא לכל הצדדים להפנים את גודל השעה, לנהוג באחריות ולהבין כי זו העת להניח להתנגחויות, למילים ולססמאות – ולפעול לטובת הציבור הישראלי. זה מה שאזרחי ישראל מצפים מאיתנו".
במקביל, ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) תקף את גנץ על דבריו נגד ראש הממשלה. "שמענו היטב את גנץ על הצעת יו״ר הכנסת אדלשטיין. מסתבר שהשנאה האישית שלהם לנתניהו חזקה מדי" טען. "רשמו בפניכם: בע״ה ובעזרת הציבור ננצח שוב את הבחירות, נרכיב ממשלת ימין (ללא ליברמן) בראשות נתניהו וכחול לבן תאבד לא מעט מנדטים. נתראה בבוקר של ה-18 בספטמבר, בו השמאל יאכל שוב את הכובע. גזרו ושימרו".
במסיבת עיתונאים קודם לכן שלל יו"ר כחול לבן את היוזמה לביטול הבחירות, ורעיון ממשלת האחדות עם נתניהו: "אם היתה אופציה לבטל את הבחירות ולהקים ממשלה ללא נתניהו, היינו שוקלים זאת".

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
בן ציון
ששפלנייהו שרף לנו את המדינה על חשבוני וחשבונך...איזה צחוק אתם עושים מהמדינה... נשלם לכם לכם בקלפי...ואני איש ימין..
15:06 27.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חלם
טובל ושרץ בידו. אתם חושבים שכולם מטומטמים??
21:22 26.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל אבל ישר.
אין אמון בממשלת שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים.
18:00 26.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא מתנחלת עם עיניים
הוי למבלבל בין האשמה עיתונאית לבין האמת העובדתית. לא מתנחלת מפוקחת.
18:52 26.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר