ערב פיזור הכנסת

נתניהו הציע לגנץ רוטציה בראשות הממשלה

על פי הדיווח בכאן 11, בעיצומם של הנסיונות למנוע את פיזורה של הכנסת האחרונה, שלח נתניהו שליחים לגנץ עם הצעה לממשלת אחדות ורוטציה בראשות הממשלה. הליכוד: "שקר מוחלט"

נתניהו הציע לגנץ רוטציה בראשות הממשלה
צילום: (צילום: נעם רבקין פנטון/ פלאש90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע ליו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, להצטרף לממשלת אחדות ולקבל רוטציה על תפקיד ראש הממשלה. כך דווח הערב (שני) בחדשות הערב ב'כאן 11'.

על פי הדיווח של זאם קם, בכירים בכחול לבן אומרים כי בליל פיזור הכנסת, בעיצומם של הניסיונות האחרונים להקמת ממשלה, שלח נתניהו שליח לבכירי המפלגה והציע להם להצטרף לממשלת אחדות הכוללת רוטציה בתפקיד ראש הממשלה. לדברי הבכירים, במפלגה דחו את ההצעה.

בדיווח ציין קם כי בליכוד סירבו להגיב, עם זאת לפני מספר דקות שיגרו מהליכוד הודעה לפיה מדובר ב"שקר מוחלט".

כזכור, עד לשעות האחרונות של פקיעת המועד להרכבת הממשלה, ניסה נתניהו לגייס 61 חברי כנסת בכדי להקים את ממשלתו החמישית. לצורך כך בליכוד פנו למספר לברי כנסת ממפלגות שונות, ביניהם; גדי יברקן ועומר ינקלביץ' מכחול לבן. בנוסף, שעות ספורות בלבד לפני פקיעת המועד, שיגרו בליכוד הצעה למפלגת העבודה להצטרף לממשלה תמורת תיק האוצר ועוד שלושה תיקים, וכן את גניזת חוקי החסינות ופסקת ההתגברות והביטול חוק בוררות חובה.

במקביל, גורם פוליטי בכיר אמר לאתר וואלה כי נתן אשל, המתווך במשא ומתן הקואליציוני, הציע לגבאי היא את תיק הביטחון בנוסף לסגנות שר הביטחון לטל רוסו, הצעות שבסופו של דבר לא הבשילו לכדי מעשה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

15
11
מאיר
24.06.19

העדיף רוטציה עם לפיד? מוזר גנץ

1
יובל
24.06.19

ברור ! לפיד לא שקרן. בטח לא שקרן כמו ביבי.... עם ביבי אסור לשבת. עם ביבי אסור לסכם דברים. לביבי לא ניתן להאמין על ביבי אסור לסמוך. ביבי מסוכן ומסכן את ישראל ! ביבי חייב ללכת !

2
שמואל
24.06.19

צודק יובל ביבי יעשה הכל כדי להציל את העור שלו לעוד קדנציה, אבל להבטחות שלו יש תוקף קצר כל כך שאפילו לחלב יקח יותר זמן להתקלקל גם שהוא מח למקרר.

10
איזה טריק מדהים
24.06.19

כאילו ימין וכאילו שמאל=כולנו יחד אז בשביל מה הלכנו לבחירות? לקבל חצי קדנציה ימין מדומה שהורס ולא בונה, ראש ממשלה שחסין מהעמדה לדין וחצי קדנציה שמאל אמיתי

9
חחח
24.06.19

ימכור את כולם בשביל להמלט מהכלא... ביבי דואג לעצמו, ויעשה הכל למען המטרה. למזלו יש את הריקלינים למינהם שיצאו להלחם ולהסביר כל החלטה שיחליט