בטקס חנוכת אולם החיילים "שבת אחים" לזכרם של סגן אוריאל פרץ ורס"ן אלירז פרץ ז"ל בגבעת זאב ברכה מרים פרץ את שר החינוך הנכנס הרב רפי פרץ: "כל המילים הגדולות שיש במערכת החינוך אני לא אשתמש בהם, אתה היית דוגמה לכל המילים האלה"

הרב רפי השיב, "תודה לך מרים היקרה על המילים החמות. בשבילי אלירז ואוריאל ז״ל הם הסמל של מה זה חינוך בישראל. שניהם לא היו אלופי העולם במתמטיקה ולא באנגלית אבל שניהם יצאו עם ברק בעיניים. ברק בעיניים, ככה אני רוצה לראות את הילדים שלנו. מזדהים עם מה שהם לומדים, אוהבים את זה".
פרץ סיפרה בהתרגשות על הגעתו של אלירז ז"ל למכינה הקדם צבאית בעצמונה בראשה עמד הרב רפי: "אתה קיבלת את אלירז כמו שהוא. הוא הגיע אליך למכינה הדתית עם שיער, בלי נעלים, מכנסי ג'ינס קרועים, ואתה ראית את העיניים שלו, אתה האמנת בו. לא עניין אותך המראה החיצוני. אחרי שמונה חודשים כשכולם הסתפרו ולבשו חולצות לבנות, באנו למכינה אני ואליעזר- שאמר לך 'על מה אני משלם לך 800 ש"ח? לפחות שיסתפר..' ואתה אמרת לנו חכו הוא מתיש אותנו בלילות, הוא שואל שאלות, הוא מברר את הדבר המהותי, מי אני ומה אני. ומה הקב"ה רוצה ממני. ואתה אפשרת לו".

והיא חתמה: "כל המילים הגדולות שיש במערכת החינוך אני לא אשתמש בהם, אתה היית דוגמה לכל המילים האלה. אתה האמנת, נתת מענה לסקרנות, ניסית ללמד כל תלמיד ממקום שליבו חפץ. לא ממקום שהלב שלך חפץ, ממקום שהלב שלו חפץ".
תגובות
ברגע שהרב פרץ חברו לחניכי כהנה וממשיכי דרכו כל מעשיו הלכו לטימיון
כיפה סרוגה מטמאים את עם הקודש בשחיתות מחללי שם שמים ברבים.
תושב עוטף עזה תתבייש, אתה לא מכיר אותו עדיין, אתם יותר טובים? שמאלנים מגעילים, ואנחנו עוד תומכים בכם, אין לכם כבוד לאף אחד. לפחות עכשיו תהיו צנועים.
יה''ר שברכותייך יתקיימו. כי את צדיקת הדור הרב פרץ שליט''א. איש חינוך. נקי מפוליטיקה. תלמיד חכם ואהוב על כולם. יהי ה' עמו
חזק מרים תבורכי.... אגב...יש תגובת איזה שרץ. שרץ שמגיב כנגד כיפות סרוגות. אז אני מניח שהוא עם כיפה "לא סרוגה" שבאמת איננה כלל א' מהסיבה ..למה הוא לא בישיבה כעת או בכולל?? וב' איך רח"ל הוא במדיה לכתוב... ואומר כי כמו בכל מקןם יש צדיקים איפילו שאינח שומרי מצוות
איש ערכי ואמיתי. איש של חיבורים.
שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים. ערכי ? זה ערכי ??
מקצת שבחו עוד מעלות רבות למנהיגנו , הרב רפי פרץ, גם בני למד במכינת עוצם, ואנו אסירי תודה על הזכות הגדולה, עלה והצלח, למען כל עם ישראל