נתן אשל, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ומי שניהל מטעמו את המשא ומתן הקואליציוני לאחר הבחירות האחרונות, קורא לשלב את הציבור הערבי בהנהגת המדינה. דבריו של אשל, שפורסמו הבוקר (שני) בעיתון 'הארץ', מגיעים לאחר מערכת בחירות בה הליכוד עצמו, הזהיר משיתוף פעולה של בני גנץ וכחול לבן עם המפלגות הערביות.
בין השאר כתב אשל: "ברור לי שאפסיד תמיכה ואקומם נגדי חברים רבים וטובים אבל עלינו לקשור את גורלנו עם ערביי ישראל".
לדברי אשל, "רוב הציבור הערבי מעוניין בשלושה דברים; חינוך, כלכלה וביטחון פנים, וסביב המכנה המשותף הזה אנחנו חייבים לבנות חיים משותפים, ולהניח בצד נושאים שאין להם פתרון בטווח הנראה לעין".
אשל ערך השוואה בין התקופות בהן היהודים חיו תחת שלטון מוסלמי וכתב כי "במשך מאות שנים חיו היהודים במדינות מוסלמיות, פרחו בהן, שגשגו והרגישו מוגנים. אין סיבה שכשהתהפכו היוצרות והיהודים הם הרוב, המיעוט המוסלמי לא יוכל לחיות פה ברווחה ומתוך שיתוף פעולה מלא, כולל שותפות בהנהגת המדינה".
בהמשך כתב אשל כי "דווקא הימין הישראלי יכול וצריך לבנות את הגשר אל רוב הציבור הערבי". אשל התייחס גם למשבר ביחסים בין ערביי ישראל לשמאת הישראלי ואמר כי זו ההזדמנות של הציבור הימני לחולל שינוי בקשר עם עם ערביי ישראל: "הם מרגישים שהשמאל הישראלי ניצל אותם במשך עשרות שנים והשתמש בהם כבשר תותחים פוליטי, ומודים שמה שהימין נותן להם בתקציבים ובכבוד הם לא קיבלו בעבר".
אשל התייחס גם למצב הפוליטי בימין, וקרא למפלגות הקטנות להתאחד: "כל מי שלא יצטרף לבלוק טכני יידע שבוחרי הימין לא יצביעו לו יותר". אשל התייחס לתוצאות הבחירות האחרונות ואמר כי "איבדנו שמונה מנדטים שלא נספרו, הצבענו למפלגה שבראשה עומד מי שגנב קולות מצביעי הימין ובתוך שמונה חודשים הפיל פעמיים ממשלת ימין. כמה פעמים תאמינו לאותם נביאי שקר?".
תגובות
נאמנות אני מסכים עם נתן אשל אין לליכוד כלום נגד ערבים יש לנו הרבה נגד כאלה שמתנגדים למדינה ותומכים באוייבנו. אבל ערבים שנאמנים למדינה. מקוה שיהיה שר ערבי מטעם הליכוד. המפלגות הערביותהם לא ציוניות ותומכות טרור ומקוה שגם יגיע היום שיהיו מחוץ לחוק
מה לא עושים מה לא עושים כדי להכניע בעבור פיסקת התגברות,
אדון אשל הצלם אם היית מצלם אצל הערבים ספק אם היית בריא ושלם הם היו כבר מטפלים בך אז כדאי לך מאוד שלא תקשור איתם את גורלך...
קראה ממשלה לערבי ישראל בעה בוקר טוב הודענ ברדיו יועצי ראש הממשלה בידעה ראש הממשלה.קוראים לערבי ישראל לשיתוף בחירות עם הלכוד.מסקנה יש סכוי לערבי להיות שר בממשלה.ווקבלו כל תקצבים פיתוח .עכשו אין אין שמאל.נממשלה מרימה דגל לבן כלפי ערהי ישראל מסמל על כניעה והמת ידיים זחילה למצבעי ערבים והתפרסות. ימות המשח ל0