חדשות

ויכוח בימין:מתי ילכו לאיחוד, ואיזו תמורה ירוויחו מתניהו?

בעוד בנט אומר ללכת בכל הכוח עם הימין החדש ורק בסוף ללכת לאיחודים, מבקשת שקד לסכם מההתחלה עם מי מתחברים. בבית היהודי יש המבקשים לדחות את האיחוד כדי שנתניהו יעניק תמורה

ויכוח בימין:מתי ילכו לאיחוד, ואיזו תמורה ירוויחו מתניהו?
צילום: צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90, Flash90, Yossi Zeliger/Flash90

שתי תפיסות מורכבות נמצאות על שולחן הדיונים של מפלגת הימין החדש המתחדשת: האם ללכת באופן עצמאי בחודש וחצי הקרובים תוך מיצוב של המפלגה לבדה ואז רק להתחבר, או לקדם חיבורים נוספים כבר עכשיו במטרה להשקיע בקמפיין לאורך זמן.

בעוד יו"ר המפלגה נפתלי בנט אומר ללכת בכל הכוח עם רשימת הימין החדש ולמצב אותה כעצמאית בחודש הקרוב ורק בסופו ללכת לאיחודים, מבקשת איילת שקד לסכם מההתחלה איך הולכים ועם מי מתאחדים, אך גם היא מסכימה שאין מקום לפעולה מיידית.

שקד טרם מוגדרת רשמית כחלק מהימין החדש, אך מקיימת פגישות תכופות עם כל הצדדים בדרך לבחון את צעדיה. אחת האפשרויות שהיא תחבור לבית היהודי איחוד לאומי כחלק מהימין החדש.

הערכה: דחיית ההכרעה תביא לתמורה מנתניהו

גם בבית היהודי יש מי שחושב שעדיף לדחות את ההכרעה אם ללכת עצמאית או לאיחודים ולחכות שנתניהו יתעורר. שם מעריכים כי ראש הממשלה יילחץ מכך שמפלגות הימין שלצידו עלולות להתפורר והן לא יעברו את אחוז החסימה, הוא יקרא לאיחוד גדול כמו שהתרחש בין הבית היהודי האיחוד לאומי ועוצמה יהודית בבחירות האחרונות – והם יקבלו תמורה- כפי שהיה עם שיבוץ הרב אלי בן דהן ברשימת הליכוד- או הבטחות אחרות למשרדים ותפקידים.

לפי פרסום בהארץ הבוקר, רה״מ נתניהו כן יפעל לחיבור של ׳הבית היהודי׳ ו׳האיחוד הלאומי׳ יחד עם הימין החדש, למרות המתיחות בניהם. גם חרף היחסים המעורערים בין בנט ושקד לנתניהו – ראש הממשלה נחוש לפעול שהשניים לא ירוצו בנפרד ויזרקו קולות לפח מה שיכול לפגוע בסיכויו להקים ממשלה.

שקד שוהה בניו יורק החל ממוצאי השבת ותשוב ביום רביעי לארץ, אז תיפגש שוב עם נפתלי בנט, ששוהה בחופשה בחו"ל עם משפחתו במטרה להגיע לאיזו שהיא החלטה.

אתמול התייחסה שקד בכנס הז'רוסלם פוסט לריצה בבית היהודי או בימין החדש וטענה כי גם כעת "כל האפשרויות פתוחות בנוגע לאיפה אתמודד". היא הוסיפה כי "הבחירות האלה הן אתגר למחנה הימין", ואמרה כי "היא לא שוללת שום אפשרות שתיצור גוש ימני גדול".

תגובות

6
4
יחיאל
17.06.19

איחוד כן אחוד לא אחוד די נמאס כבר כמו ילדים קטנים תחליפו כבר נושא ואתם הולכים ליצג אתנו בכנסת

1
צוללת
17.06.19

מכירת צוללת לאויב תמורת שלמונים מקומו בתא של מכירת צוללת לאויב תמורת שלמונים מקומו בתא של וענונו עד שחברא קדישא יבואו לקחת..

3
רמי
17.06.19

בנט מנצל את הזמן לפלג ולסכסך ואילו שקד בודקת 4 קונסטלציות שונות לפחות לרוץ משל הייתה המערכת הפוליטית סופרמרקט מול ההתנהגות הלא אחראית של הצמד הזה אני מצפה מנציגינו באיחוד הימין לאחד כבר עכשיו את השורות וללכת לבחירות או לכל מו'מ עתידי על חיבור כבוקסה אחת ולא (כפי שחולם בנט ועלולה לנצל שקד) כפרורי מפלגות

1
אוי אוי
17.06.19

כיפה סרוגה ממליכים שחיתות על בני ישראל שוחד מרמה והפרת אמונים בחסות מתנחלים

2
שי
17.06.19

בזיון ואתם עוד רוצים לקחת בעלות על הציבור הדתי, לתייג אותו ולמתג אותו. מי שמכם! פוליטיקאים קטנים רודפי כסאות. פשוט בושה. רק אגו עצמי אתם רואים לנגד העיניים ועוד אחרי שחלק "מההנהגה" נחלה כישלון חרוץ בבחירות ולא עברה את סף אחוז החסימה!!!

1
אני
19.06.19

אתם משחקים אתם משחקים לידיו של נתניהו כבר בכך שאתם "שומעים"כל מה שהוא אומר ונותנים לו לנהל אתכם.אם הייתם דואגים יותר לאחד את עצמכם,הייתם באים יותר חזקים וגם עם יותר קולות של מי שמחפש אלטרנטיבה,או מקום יותר בטוח