ראש הממשלה רוצה למנות את הרב רפי פרץ לשר החינוך ובהתאמה את בצלאל סמוטריץ' לשר התחבורה, אולם הדבר נמנע בשל חוסר היענותו של האחרון לענות בחיוב לקבל את התיק.
כפי שהוסכם בין השניים בתחילת השבוע מול נתניהו, לאחר מינויי ח"כ אמיר אוחנה לשר המשפטים היו צפויים להיכנס בכירי הציונות הדתית גם לשולחן הממשלה. אמש הודיע דובר הליכוד כי "בקרוב ימונו שרים מ״איחוד מפלגות הימין", אך לא נקב בתאריך ספציפי.
מבחינת סמוטריץ' תיק התחבורה אינו מספק והוא ביקש מנתניהו פיצויים נוספים על ההתפשרות, אך ראש הממשלה מסרב לעת עתה לתת לסמוטריץ' בין היתר גם חברות בקבינט המדיני בטחוני, אולם לפי הפרסום מוקדם יותר ב'ישראל היום', מתקיימים מגעים מואצים בין נתניהו לבין פרץ וסמוטריץ' שצפוי להסכים בסופו של דבר לתנאים של השניים.
הדבר יסוכם בפגישה מכרעת שצפויה להתקיים בשעות הערב בלשכת ראש הממשלה, שיהיו לה השלכות גם לסבב מינויים בשאר המשרדים.
אתמול מינה נתניהו כאמור את אוחנה לשר המשפטים, במקומה של איילת שקד שפוטרה על ידו ביום ראשון האחרון. הוא יהיה נטול סמכויות וצפוי לכהן בתפקיד בין שלושה לארבעה חודשים בלבד, זאת עד תום כהונת ממשלת המעבר עם תום הבחירות החדשות.
מלכתחילה רצה נתניהו למנות לתפקיד את השר יריב לוין שחושק בו גם כן, אך סירב לעשות זאת לזמן כה קצר. מועמד נוסף לתפקיד היה השר זאב אלקין. מי שדרש את התפקיד הוא ח"כ בצלאל סמוטריץ', שלדבריו מגיע לו בהתאם לחלוקת התפקידים מול הבית היהודי, אבל נתניהו הבהיר שלא ימונה כבר במשא ומתן להרכבת הממשלה הקודמת וחזר על כך פעם נוספת בדיונים האחרונים למילוי מקום.
מה דעתך בנושא?
24 תגובות
5 דיונים
איילה לבנה
מה יש לבמוטריץ לעשות בתחבורה??? היתה רכבת לירשלים בימי דויד המלך?? כבישים רבי מפלסים? ולמקדש יעלו לרגל במשאית נושאת בני בקר לקורבן??? השתגעתם??????
11:11 09.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיקי
לפוצץ את דרך איילון בזמן ההתנתקות
16:33 08.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
רצה את תיק המשפטים וכמו חנון וויתר עליו זה סמוטריץ שישב בממשלה שפינתה את עמונה, הרסה את בתי דריינוף, ניסרה את בתי האולפנה, והרסה בית כנסת בגבעת זאב. העיקר שיהיה לו תיק
16:28 08.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילה לבנה
כשהכי קיצוני הופך לבוגדן שמאלני נראה שהמשיח קרב ובא.לא??????
11:14 09.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מפד"לניק
טלו קורה מבין עיניכם. אלה המנהיגים שאנו רוצים להעמיד בראש מחנינו?
07:03 08.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתם איש
מי זה סמוטריץ? סתם עוד זב חוטם הלוקה בשיגעון גדלות. מדינת ישראל בסדר גמור. סמוטריץ סתם פרובוקטור לדעתי. שיחליף מקצוע כבר. ילד מתלהב.
06:29 08.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונאל
כל נבלון מלך.
06:05 08.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המיואש
סמוטריץ' כאן כדי להישאר תתפוצצו... ולסמוטריץ' עזוב את משרד המשפטים עכשיו גם ככה אי אפשר לעשות שם כלום בזמן ממשלת מעבר אחרי הבחירות הבאות תתקע בגרון של ביבי הקניבל
22:52 06.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תקווה
בצלאל= המשך לעמוד ולייצג את היהדות האמיתית בגאווה ובגבורה. אל תכנס לשום ממשלה כעת. אל תתן לרמוס אותנו.
20:07 06.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שראל
שאדם הזוי שחולם על דין תורה יהיה בקבינט וישלח אותי למלחמה איך טיפוס כזה הגיע למה שהגיע
20:00 06.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניר
איש יוהרה,אכזריות,פליטות פה,היפר,אימפולסיבי,מסכנה משפחתו.
19:20 06.06.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר