על רקע המחאה של חלק מחברי הליכוד על כוונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לבטל את הפריימריז ולשריין 4 מקומות למשה כחלון ולחברי הכנסת של כולנו, לפני זמן קצר (שלישי) הודיעו בליכוד, על המיקומים של חברי הכנסת של כולנו.
ההצעה עלתה למזכירות המפלגה שאישרה את הצעתו של נתניהו ברוב גדול.
"החלטנו שבמידה ויוקדמו הבחירות לכנסת ה-22, מפלגת כולנו תרוץ ברשימה משותפת עם הליכוד לבחירות" אומר שר האוצר ויו"ר כולנו משה כחלון, "מפלגת כולנו תמשיך להיות מפלגה חברתית, ימנית, לאומית וממלכתית ותשמור על הערכים שלשמם קמנו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לדברי כחלון, "אני מאוד מקווה שראש הממשלה יצליח להרכיב את הממשלה ב-30 השעות הקרובות, אחרת כשר אוצר אני יכול לומר בביטחון מלא – הרבה מאוד מיליוני שקלים יבוזבזו לשווא. אין טעם להגיע לבחירות פעמיים תוך זמן קצר. מדובר על מאות מליונים שאנחנו צריכים אותם למקומות אחרים".
כחלון – במקום החמישי בליכוד
על פי הסיכום, יו"ר כולנו משה כחלון, יחזור לליכוד ויקבל את המקום החמישי. השר אלי כהן יתברג במקום ה- 15. השרה יפעת שאשא ביטון תקבל את המקום ה- 25 ואילו ח"כ רועי פולקמן ימוקם במקום ה- 35. ראוי לציין כי מדובר במקומות ריאלים, שכן גם במידה והליכוד יקבל פחות מ- 35 מנדטים, יופעל החוק הנורבגי שיבטיח את כניסתו של פולקמן לכנסת.
למרות האישור, לנתניהו צפויים קשיים עד להוצאת המהלך לפועל. לטענת מבקר הליכוד, מזכירות הליכוד לא רשאית לפי חוקת הליכוד לאשר את המהלך. במידה ויקבלו את דברי המרכז, ההצעה תעלה גם לאישור מרכז הליכוד וכן כפופה לכינוס וועדת הכנסת, שם יאושר מיזוג המפלגות.
כעת, כתוצאה מהשריון הצפוי, כל חברי הליכוד עד נדחקים מקום אחד קדימה, מה שעורר מוקדם יותר מרד בליכוד מצידם של חברי הכנסת מהעשירייה הרביעית בליכוד, מיכל שיר ואריאל קלנר, שהגישו עתירה לבית הדין של הליכוד, נגד קיום הדיון היום במזכירות הליכוד בנושא שילוב ״כולנו״ ברשימת הליכוד לכנסת.
הטענה של השניים היא שרק למרכז הליכוד יש את הסמכות לשנות את חוקת המפלגה, או לאפשר שריון של גוף פוליטי נוסף. על פי הדיווחים, יו"ר הליכוד ראש הממשלה נתניהו ישכנע את חברי מזכירות הליכוד לתמוך במיזוג עם כולנו, על אף שחברי הכנסת מהליכוד מסוף הרשימה ייאלצו להידחק למקומות רחוקים יותר.
בריאיון לערוץ הכנסת ניסה חבר הכנסת מיקי זוהר לרכך את המכה לח"כים: "נתניהו הציע לח"כים בליכוד לקדם בכנסת הבאה חוק נורבגי מרובע, שיאפשר לארבעה שרים להתפטר מהכנסת ולהכניס ארבעה ח"כים מסוף הרשימה במקומם".
עוד מוקדם יותר היום שלחו פעילי ליכוד לנתניהו מכתב נגד המיזוג: "הכנסת גורמים זרים לליכוד על חשבון העדפת חברי התנועה – היא פגיעה קשה במנגנון הדמוקרטי", כתבו הפעילים.
"אנחנו קוראים לכם לפעול בכל כוחכם ולמנוע את שילובם של השר משה כחלון ואנשיו במוסדות וברשימת הליכוד. שילובם יבוא על חשבון חברי התנועה שנבחרו לייצג את הליכוד תוך שמירה על מחוייבות לערכים הלאומיים והליברלים שמנחים את הליכוד. מפלגת כולנו לא עשתה זאת".

מה דעתך בנושא?
11 תגובות
1 דיונים
יוסף
אנא הפסיקו עם תעמולת המזרחי והליכוד.מסםיק עם סרוגים ,ערוץ שבע ,כיפה,מידה . די אתם מתחברים לשרץ
17:47 30.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איתי וייס
השינויום בליכוד בסדר לבד יגרור בעיות חושב
23:11 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמי זוהר
השפן הקטן זה הכינוי שמתאים לך מר כחלון בושה לך לא נשכח ולא נסלח לך על השקר הגס שלך
21:08 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה אמסלם
כחלון , היית אפס נשארת אפס . שר אוצר עלוב נפש , כלומניק . לך תהיה שר אוצר של הרשות הפלסטינית ותצליח להרוס אותה . כך לפחות תביא תועלת .
20:18 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומיאלי
החלטה הזויה ומטופשת, מי צריך את האדיוט הזה, עכשיו בטוח לא אצביע עבורכם
19:17 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
לאנשי הליכוד אץם עכשיו מרגישים על בשרכם מה ביבי עושה מכם?כל הזמן הייתן כמו לקקנים עבור ביבי אז למה אתם כועסים עכשיו הוא הבוס שלכם לכו איתו עד הסוף יפחדנים?...
לאנשי הליכוד אץם עכשיו מרגישים על בשרכם מה ביבי עושה מכם?כל הזמן הייתן כמו לקקנים עבור ביבי אז למה אתם כועסים עכשיו הוא הבוס שלכם לכו איתו עד הסוף יפחדנים? חששתם לצאת נגדו עכ הוא דוחף לכם אצבע לא רוצה לומר לאיפה ?זה ברור לכם ?זה סופם של לקקנים?תוכלו אותה בשקט? חשבתם שאפשר לסמוך על המושחת והשקרן שאפילו את חבריו למפלגה אין לא בעיה לזרוק אותכם לקיבינימט?סוף דרכחם בממשלה הזו?
המשך 17:39 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אני רוצה לומר לכחלון תדע לך שהזיגזוג שלך התבתה בבחירות הבאות ?מבטיח לך שלא תעבור את אחוז החסימה ?ולמה? מכמה סיבות ?1.הפגנה קטנה ליד ביתי של פולגמן חבריך לסיע יצא...
אני רוצה לומר לכחלון תדע לך שהזיגזוג שלך התבתה בבחירות הבאות ?מבטיח לך שלא תעבור את אחוז החסימה ?ולמה? מכמה סיבות ?1.הפגנה קטנה ליד ביתי של פולגמן חבריך לסיע יצא אליהם ואמר? אני לא חייב דין וחשבון לאף אחד ? אני אמרתי כך ועכשיו אומר אחרת?2.אתה הבטחתה שלא תיכנס לממשלה אם יהיה כתב אישום לביבי ?ומה אתה עושה בדיוק הפוך ?לכן אתה הפעם פגעתה בבוחרים שלך שגם אני בחרתי בך?? ולכן תשכח להיבחהפים?
המשך 17:28 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריק
בושה וחרפה
17:28 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צדק
הפסדי הקולות והפיזור שהיה יעזור לליכוד ואם ליברמן יחזור יגיעו ל-50 מנדטים כספי הסכמי המפלגות והחרדים יהיו על חשבון הצעירים והקשישים
17:10 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למקום5בב-י
.
17:07 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
6
כיפה סרוגה ממליכים שחיתות על בני ישראל
17:46 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר