יום שכולו המבורגר: 5 מתכונים לקציצה האהובה

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי שחל היום, סידרנו לכם אוסף מתכונים מיוחד לקציצה האהובה בשלל גרסאות וטעמים, מבקר פיקנטי ועד סלמון ועוף. אז תכינו את הלחמניות ותתכוננו לחגוג יום טעים במיוחד

1. המבורגר פיקנטי

מתכון להמבורגר ביתי וצ'יפס (צילום: shutterstock)

מצרכים:
750 גרם בשר טחון
2/3 1 כף חרדל דיז'ון
5 כפות מיונז
1 כף אבקת פלפל אדום חריף (אפשר פפריקה מתוקה במקום)
2/3 1 כפיות אבקת בצל
1/2 1 בצל סגול פרוס לטבעות
מלח ופלפל שחור
לחמניות מיני

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון יחד עם אבקת הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת קציצות המבורגר קטנות ושוות בגודלן

3. מחממים מחבת פסים, וצולים עליה את ההמבורגרים יחד עם פרוסות הבצל, עד שהקציצות מקבלות גוון שחום יפה

4. הכנת הרוטב: מערבבים בכלי את החרדל, המיונז, אבקת הפלפל האדום עם מעט מלח ופלפל שחור.

5. מסדרים בתוך הלחמניות את ההמבורגרים לצד תוספות אהובות ומגישים


2. המבורגר פורטובלו

המבורגר על בסיס פטריית פורטבלו שישמח לא רק את הצמחונים שבנינו. לצפייה במתכון לחצו כאן 

(צילום: שטארסטוק)


3. המבורגר סלמון

המבורגר סלמון שלא נופל מגרסת הבשר הטחון

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
900 גרם פילה סלמון, ללא עור
2 חלבונים
1 כף חרדל דיז'ון
1/2 כוס פירורי לחם טריים (טוחנים בבלנדר 2 פרוסות לחם לבן)
2 כפות שמיר קצוץ טרי
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הסלמון, אורזים מחצית מכמות הסלמון בשתי שקיות ניילון אטומות (שקית בתוך שקית) ובעזרת פטיש שניצלים, כותשים את הדג. חוזרים שוב על הפעולה בחצי הנותר.

2.בקערה גדולה, מערבבים את כל כמות הסלמון יחד עם החלבונים, החרדל, השמיר, פירורי הלחם והמלח, לתערובת אחידה.

3.יוצרים 4 קציצות בעובי 2 ס"מ.

4.מחממים 2 כפות שמן במחבת פסים על אש בינונית, ומטגנים את הקציצות במשך 5 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

5. את הקציצות החמות מכניסים הישר לתוך לחמניה עגולה ומלאה בשומשום, ירקות ורטבים אהובים.


 

4. המבורגר עוף

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
1/2 צרור פטרוזיליה
6 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
קורט פפריקה מתוקה
קורט כמון
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק ומערבבים יחד בקערה עם העוף הטחון והביצה.

2. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מוסיפים את פירורי הלחם ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. לאחר מכן מעבירים למקרר לחצי שעה.

3. יוצרים קציצות בגודל שווה. כדאי להרטיב מעט את הידיים, כדי למנוע הידבקות.

4. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד.

5. מגישים קציצה בתוך לחמנייה לצד תוספות אהובות


5. המבורגר טבעוני

מצרכים:

4 סלקים
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כף שמן זית
1 ביצה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1/8 כוס קמח תירס
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות,עוטפים כל סלק בנייר כסף, מכניסים לתנור החם לצלייה של 25-30 דקות, מוציאים, ממתינים לצינון ומקלפים את הסלק.

2. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 2-3 פולסים, כך שהסלק הופך למחית גסה.

3. מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד לעיסה אחידה. בידיים לחות, מעצבים קציצות המבורגר עגולות, עבות ופחוסות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה: להגיש חם בלחמנייה, עם ירקות ומטבלים אהובים והמון צ'יפס.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו