טעים להכיר: מתכון פשוט להמבורגר פורטבלו

לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי שחל השבוע, סידרנו לכם מתכון טעים במיוחד להמבורגר על בסיס פטריית פורטבלו שישמח לא רק את הצמחונים שבנינו

טעים להכיר: מתכון פשוט להמבורגר פורטבלו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון להמבורגר פורטבלו

לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי שחל השבוע, ב- 28.5.19, סידרנו לכם מתכון טעים במיוחד להמבורגר על בסיס פטריית פורטבלו שישמח לא רק את הצמחונים שבנינו- צפו עכשיו במתכון:

מצרכים:
1 פטריית פורטבלו בקוטר 10 ס"מ ללא הרגל
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
לחמנית המבורגר
1 כף מיונז
1/2 כף קטשופ
1/2 כפית חרדל
רוטב טריאקי
1 עלה חסה ערבית
2 פרוסות עגבנייה
2 טבעות בצל
מלפפון חמוץ
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קמח החומוס וכוס המים עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה (כמו בלילת פנקייק), במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או מחבת מתאימה.

2. טובלים את הפטרייה בבלילת החומוס ומטגנים כדקה מכל צד.

3. מוציאים את הפטרייה מהשמן ומעבירים אותה לתבנית תנור שתחתית הפטרייה פוגשת את תבנית האפייה ומורחים עליה בנדיבות רוטב טרייאקי.

4. אופים את הפטרייה בתנור על 180 מעלות כ – 3 דקות.

5. רגע האיחוד: מערבבים את המיונז, הקטשופ והחרדל ומורחים אותם על תחתית לחמנית ההמבורגר. מניחים את הפטריה על הלחמנייה המרוחה, מוסיפים מעל את עגבנייה, בצל וחסה וסוגרים את הלחמנייה, רצוי להגיש עם צ'יפס.

בתאבון!

====================

המתכון באדיבות רשת בתי הקפה גרג'

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו