חלק גדול מהקליפות של הירקות והפירות מכילות המון ויטמינים ונוגדי חמצון, אפילו במקרים מסוימים כפול ממה שמכיל הפרי עצמו!.
כך למשל מחקר מצא שבקליפה של הקווי, שרובנו נוהגים לזרוק לפח יש פי שלושה סיבים תזונתיים מבשר הפרי. מה שאומר שהקווי יחד עם קליפתו מכיל כמעט פי שניים מכמות הוויטמין C בתפוז ויותר אשלגן ממה שמכילה בננה, כך שכדאי שתחשבו טוב טוב לפני שאתם זורקים את הקליפות לפח.
איך אוכלים עם הקליפה?
רגע לפני שאתם מנסים לטעום את הקליפה של הקיווי הקרוב אליכם, יש כמה כללים שחשוב שתדעו. פירות שאוכלים עם הקליפה חשוב מאוד להקפיד לשטוף אותם היטב במים ולאחר מכן בעזרת מגבת נייר או בד, לשפשף בעדינות את הקליפה.

איזה פירות כדאי לאכול עם קליפה?
1. קיווי- הקליפה שלו אומנם קצת שעירה, אך במקום להוריד אותה לחלוטין ולאבד סיבים תזונתיים חשובים. שטפו אותו היטב ונסו להוריד מעט את השערות הקטנטנות.
2. מנגו- קליפת המנגו עשירה גם היא בוויטמינים ונוגדי חמצון. מה שכן חשוב לבחור במנגו בשל לחלוטין ולשטוף היטב את הפרי לפני האכילה
3. תפוחים– קליפות תפוחים מכילות כמות גבוהה של פקטין, קוורציטין ופיטוכימיקלים נוספים שעוזרים לגופנו לשמור על רמת סוכר מאוזנת ולהילחם בתהליכים סרטניים שמתרחשים בגוף
4. פירות הדר- במקרה הזה ממש לא מצפים ממכם לנסות לאכול את הקליפה של התפוז או הקלמנטינה. פשוט חשוב שתדעו שכדאי לכם להשתמש בקליפות בצורה שכן אכילה (לגרז למשל על סלטים ועל מאפים) הקליפות מכילות המון ויטמין C, מגנזיום ואשלגן.
יש עוד פירות שאתם אוכלים עם קליפה ויש בהם המון סיבים תזונתיים? ספרו לנו בתגובות
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יעקב
פירות עם קליפה. אני נוהג לאכול תפוז סיני , קומקוואט עפ הקליפה
17:07 01.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוזי
כי זה גורם לחסימת מעייים אם לאכול בכמויות גדולות את הקליפה של הפרי הזה.
05:44 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
פירות עם קליפה. אני נוהג לאכול תפוז סיני , קומקוואט עפ הקליפה
17:07 01.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוזי
כי זה גורם לחסימת מעייים אם לאכול בכמויות גדולות את הקליפה של הפרי הזה.
05:44 28.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר