מקווי ועד מנגו: למה כדאי לאכול את הקליפה של הפירות?

רגע לפני שאתם מכינים עוד סלט פירות מרענן ובריא, כדאי לכם לדעת שחלק גדול מהקליפות של הירקות והפירות מכילות המון ויטמינים ונוגדי חמצון, אפילו במקרים מסוימים כפול ממה שמכיל הפרי עצמו. אז איזה פירות מומלץ לאכול עם הקליפה? ומה חשוב לדעת?

מקווי ועד מנגו: למה כדאי לאכול גם את הקליפה?
  (צילום: שטארסטוק)

חלק גדול מהקליפות של הירקות והפירות מכילות המון ויטמינים ונוגדי חמצון, אפילו במקרים מסוימים כפול ממה שמכיל הפרי עצמו!.

כך למשל מחקר מצא שבקליפה של הקווי, שרובנו נוהגים לזרוק לפח יש פי שלושה סיבים תזונתיים מבשר הפרי. מה שאומר שהקווי יחד עם קליפתו מכיל כמעט פי שניים מכמות הוויטמין C בתפוז ויותר אשלגן ממה שמכילה בננה, כך שכדאי שתחשבו טוב טוב לפני שאתם זורקים את הקליפות לפח.

איך אוכלים עם הקליפה?

רגע לפני שאתם מנסים לטעום את הקליפה של הקיווי הקרוב אליכם, יש כמה כללים שחשוב שתדעו. פירות שאוכלים עם הקליפה חשוב מאוד להקפיד לשטוף אותם היטב במים ולאחר מכן בעזרת מגבת נייר או בד, לשפשף בעדינות את הקליפה.

אל תוותרו על הקליפה (צילום: שטארסטוק)

איזה פירות כדאי לאכול עם קליפה?

1. קיווי- הקליפה שלו אומנם קצת שעירה, אך במקום להוריד אותה לחלוטין ולאבד סיבים תזונתיים חשובים. שטפו אותו היטב ונסו להוריד מעט את השערות הקטנטנות.

2. מנגו- קליפת המנגו עשירה גם היא בוויטמינים ונוגדי חמצון. מה שכן חשוב לבחור במנגו בשל לחלוטין ולשטוף היטב את הפרי לפני האכילה

3. תפוחים– קליפות תפוחים מכילות כמות גבוהה של פקטין, קוורציטין ופיטוכימיקלים נוספים שעוזרים לגופנו לשמור על רמת סוכר מאוזנת ולהילחם בתהליכים סרטניים שמתרחשים בגוף

4. פירות הדר- במקרה הזה ממש לא מצפים ממכם לנסות לאכול את הקליפה של התפוז או הקלמנטינה. פשוט חשוב שתדעו שכדאי לכם להשתמש בקליפות בצורה שכן אכילה (לגרז למשל על סלטים ועל מאפים) הקליפות מכילות המון ויטמין C, מגנזיום ואשלגן.

יש עוד פירות שאתם אוכלים עם קליפה ויש בהם המון סיבים תזונתיים? ספרו לנו בתגובות

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
קליפת המנגו מעט בעייתית לאכילה
אוזי | 28-05-2019 5:44
כי זה גורם לחסימת מעייים אם לאכול בכמויות גדולות את הקליפה של הפרי הזה.