השמבורכ של ירושלים | ביקורת מסעדות- אישטבח

על השמבורכ, כבר שמעתם? שלחנו את מבקרי האוכל שלנו לגלות: כיצד מאכל עדתי מהמטבח הכורדי של סבתא יזיזה הצליח להפוך ללהיט ענק בירושלים | ביקורת מסעדות: 'אישטבח'

ביקורת מסעדות: אישטבח

אחרי שעשינו קפיצה לניו-יורק, החלטנו לעשות הפעם מעבר חד ולהגיע לביקור קצר במטבח הכורדי של סבתא יזיזה, הממוקם בלב ירושלים, הלא הוא "אישטבח" בשוק מחנה יהודה.

"השמבורכ", הוא מאכל הבית המוגש באישטבח והפך ללהיט מקומי בשוק ומסביב לו. 'שמבורכ', זהו מאכל סורי- כורדי עתיק, מבית סבתא יזיזה, סבתא של אורן בעל המסעדה.

באהבה, מהמטבח של סבתא 

אורן, בעל המקום שגדל במטבחים הירושלמים במשך למעלה מ20 שנה, החליט לפתוח את "אישטבח", לאחר אירוע אישי קשה שחווה. אורן חלם מאז להקים מסעדה על המאכלים הכורדים שהוא גדל עליהם בלב ירושלים וכך, יחד עם צוות של חברי ילדות הוא בשנת 2014 את מסעדת "אישטבח", שמהר מאוד הפכה להיות אחת מהמסעדות הפופולאריות ביותר בשוק.

כשנכנסים למקום מתפעלים מתפאורת המקום, השילוב בין הישן לחדש כשבאמצע עומד לו בגאווה הטאבון שבתוכו מסתובבים להם המנות של כולנו.

כיאה לירושלים, אפשר לפגוש ב'אישטבח' את כל סוגי האוכלוסיה, לצד המלצרים שלרגע מרגישים כמו חבר קרוב וזה לגמרי סוד ההצלחה של המקום.

"אנחנו רואים במקום הזה, מקום של חיבורים" מספר לנו מאיר מנהל המסעדה, חבר ילדות של אורן ומהצוות המייסד של המקום. "אנחנו רוצים, שכל אדם ירגיש פה בבית, שכל אדם יוכל לאכול פה". (פרט חשוב, יש לה הכשר בדץ מהדרין. מה שנותן אופציה לאנשים שמקפידים על הכשרות הזאת לשבת שם)

נימוח מבפנים וקריספי מבחוץ

האוכל לשמחתנו הגיע די מהר ולא נאלצנו לחכות יותר מידי זמן כדי לטעום מההפתעה המענגת שמציעה 'אישטבח'.

אפשר לבחור מבין רשימה מרשימה של סוגי בשרים, כמו: סיסקה, אסאדו, קבב, צ'וריסו, בשר ראש ואפילו לשון, עוף וכמובן צמחוני (המחירים נעים בין 45 ש"ח-59 ש"ח) כולם מוגשים על מצע פירה הבית, צ'ימצ'ורי ובצל מטוגן שמשדרג כל מאכל שנעטף בבצק ביתי נימוח מבפנים וקריספי מבחוץ.

כל מאפה מגיע עם מבחר סלטים ביתיים טריים, כמו: סלט גזר של ערב שבת לצד טחינה סמיכה ועשירה, או ירקות כבושים.

'אישטבח' מביא בשורה גם לנמענים מגלוטן ומציע בתפריט, מנה פחות בוכרית במסווה 'פאי רועים', ללא גלוטן וגם בה ניתן לבחור את התוספות המדוברות לעיל.

ראוי לציון מיוחד שבאישטבח, הכל נעשה מול העיניים. דבר שגורם לבלוטות הטעם לעבוד מהר יותר, עד הרגע בו מקבלים מאפה טרי עם בשר בבישול ארוך. מדובר בשילוב טעמים, שקשה לנו להאמין שיש מישהו שלא יצליח להינות ממנו.

המלצה שלנו: קחו את האסאדו (45 ש"ח) הכי טעים ומתאים לכל גיל, גזע ומין. אפשר להרחיב כל ארוחה עם סלט מרענן או פוטטוס ביתיים, לצד זה מומלץ לשלב בירה מהמבחר של בירות בוטיק מהחבית של מבשלת מוסקו (24 ש"ח) שמוצעות במקום. ואל תשכחו בסוף הארוחה לבקש קינוח על חשבון הבית. מדובר בכפית טחינה מתוקה, שמעניקה סיום מוצלח במיוחד.

(ספויילר: במהלך החודשים הקרובים יפתח סניף נוסף של אישטבח, בכפר עציון, בואו בהמוניכם)

להערות והמלצות על מסעדות: assafmichalfood@gmail.com

=============================================================

'אישטבח' | רחוב השקמה פינת רחוב בית יעקב, ירושלים

מתאים ל: #חברים  #משפחה # מאנצ'_לילי # דייט.

הניקוד שלנו:

מחיר: ✰ ★ ★ ★ ★
אוכל: ★★ ★ ★ ★
שירות: ★ ★ ★ ★ ★
אווירה: ✰ ★ ★ ★ ★

בשרי, כשר מהדרין  (בד"צ בית יוסף)

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
הייתי ונהנתי
דוד | 26-05-2019 23:20
מגניב וטעים
2
מחיר
משה | 28-05-2019 11:06
עם כל הכבוד למאפה ,אין שום הצדקה למחיר המופרז שהם דורשים ( ולצערי גם מקבלים) עם שתיה ותוספות אפשר לצאת משם עם 100 שח לפחות , על נישנוש חביב שאי אפשר אפילו לשבוע ממנו. שימו לב מלכודת תיירים.