בשיאו של המשבר מול הליכוד, טען הבוקר (שישי) יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כי באשמת החרדים, הליכוד מונע את הקמת הממשלה

"מאז חורבן הבית השני לא היה מנהיג שנתן לחרדים יותר מנתניהו, אז הגיע הזמן שפעם אחת ידרוש בחזרה", טען באירוע קק"לי לוקאלי.

https://www.facebook.com/AvigdorLiberman/videos/2277397632512245/.

הוא טען כי "פני המדינה כנראה לבחירות נוספות", והאשים ש"הליכוד ניהל את המשא ומתן הקואליציוני באופן כושל, מתנשא ופתטי".

ליברמן חשף  כי לאחרונה "היו פניות אלי מתוך הליכוד ללכת למסלול אחר ולהקים ממשלה אחרת", במטרה שתהיה ככל הנראה בראשות גומרים אחרים בליכוד ולא בראשות נתניהו. אך הבהיר כי המליץ וימליץ רק עליו במידה וייכנס פעם נוספת אל הנשיא.

הפנייה יחידה – להצטרף לממשלת נתניהו

בתגובה אמרו בליכוד כי "הפנייה היחידה של הליכוד לליברמן הייתה ונותרה להצטרף לממשלת ימין בראשות נתניהו", הם הבהירו כי "לא תהיה שום אלטרנטיבה אחרת כפי שקבעו אמש ראשי הסיעות הממליצות. צריך למצוא את הדרך המשותפת להקים ממשלה זו ולמנוע הקמת ממשלת שמאל."