יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הבהיר היום (שני) בפתח ישיבת הסיעה כי עדיין נרשמים פערים משמעותיים בינו לבין הליכוד, אשר מונעים כעת חתימה על הסכם קואליציוני. במקביל, נציגי הליכוד ייפגשו מחר עם סיעת יהדות התורה- המציבים מחלוקת עיקרית לדרישות ליברמן סביב חוק הגיוס.
"קיימים פערים משמעותיים – בעיקר במדיניות הביטחון" טען, כשבין השאר ציין כי "הליכוד התחייב תוך חצי שנה לחוקק עונש מוות למחבלים, וראש הממשלה התחייב שלא תהיה הסדרה לפני החזרת חיילנו הביתה".
לדבריו, "פגשתי את ראש הממשלה שלוש פעמים מאז הבחירות, דיברתי עם יריב לוין, אני יותר לא מתכוון להיפגש ולדבר. יש מנהלי משא ומתן, הם מכירים את הטלפונים. מבחינתנו חמשת הסעיפים זה הכל או כלום". עם זאת, ליברמן כן ציין כי בנושא חלוקת התיקים הושגו הסכמות בין המפלגות.
"אנחנו לא רוצים לריב עם אף אחד, ואין לנו רצון לרצות אף אחד. אנחנו רוצים ממשלת ימין במעשים" הוסיף. "אני לא רוצה למשוך עד היום ה-40 ולומר שאנחנו לא מצטרפים. הליכוד מובילה את המשא ומתן, אבל היא צריכה להבין שגם למפלגות הקטנות יש עמדות ועקרונות".
בדבריו הזכיר את הגורמים שהביאו לפרישתו מתפקיד שר הביטחון בנובמבר: "אני לא מוכן להיות שר ביטחון כשבכל פעם שאחליט לפנות את חאן אל-אחמר, נתניהו יעקוף את סמכותי ויבטל את הפינוי" תקף. "ראינו לצערי שהעברנו 30 מיליון דולר לחמאס- ו-700 רקטות נפלו על דרום הארץ. ברור שמבחינתי הדבר הזה בלתי סביר בעליל".
עוד התייחס להבנות עם חמאס בעקבות הפסקת האש ברצועת עזה, וטען כי "אני יכול להיות שותף להכרעה, אך לא להסדרה. הדבר המהותי שחייבים להבין אותו, זה שאנחנו לא יכולים לאפשר התעצמות של חמאס וג'יהאד האסלאמי".
תגובות
אין אמון בממשלת שוחד מרמה והפרת אמונים חרפה וכלימה שכיפה סרוגה ממליכים על עם ישראל שחיתות..
קוֹל דְּמֵי אָחִיכם צֹעֲקִים אֵליך קוֹל דְּמֵי אָחִיכם צֹעֲקִים אֵליך "קיצונים - קדושים" זה פשוט יום "אבל" לאומי... יום שמד שיש הרבה צער לקב"ה בשמים!!! ידוע שע"פ דעת תורה של כל מנהיגי ופוסקי הדור: הכי טוב לחרדים האהובים בשמים, שלא לעמוד בעת הצפירה במדינת השמד. הם החילונים העמלקים מבזים ומרחיקים את רוב העם מתורתו של ד' ית' שמו. ומאוד יזיק אם חרדי יעמוד אפילו דקה לבטלה בשעת הצפירה!!! אנחנו וכל גדולי התורה והצדיקים של הדור, כולנו גאים שלא נעמוד / ולא עמדנו בצפירה - של "שמד" "שמד" "שמד" בפועל ממש. מכל הדורות כל הרבנים והצדיקים והחכמים והאדמורי"ם - לימדו אותנו לא לכבד את הרשעים!!! וגם אסור להתחנף לרשעים, ופרט לציונים המנובלים, כפי שלמדו חז"ל מן הפסוק: "וְלֹא תַחֲנִיפוּ אֶת הָאָרֶץ... וגם אסור לעמוד בצפירה של עבודה זרה רח"ל. לעמוד בצפ