ח"כ אופיר סופר, מאיחוד מפלגות הימין נוקט בגישה של תגובה תקיפה נגד סבב ההסלמה. לפיו, כניסה קרקעית לעזה ופעולה צבאית ממושכת לאורך זמן – תכריע את הלחימה בעזה.
סופר מוכן על גבו לספוג את המחיר הכבד שעלול להיגרם" "הגיע הזמן להכריע את החמאס גם במחיר של כניסה קרקעית לעזה. המציאות שבה כל יום לחימה נקבע על ידי החמאס היא הזויה", כינה את הסבבים לדרום ותקף את מדיניות הממשלה: "התגובות שישראל נקטה עד כה הן מעין אקמול ותו לא, מדינת ישראל צריכה לשמר את היוזמה אצלה ולא לתת לחמאס להכתיב את הקצב".
עוד טען כי על התגובה הישראלית ש"צריכה להיות א-סימטרית וחסרת פרופורציות כדי שטעם המרור יורגש אצל ארגוני הטרור היטב ולאורך זמן". וכי לפי נקיטות הפעולה שלו "אין מנוס מכניסה קרקעית ומפעולה צבאית ממושכת לאורך זמן, ויפה שעה אחת קודם. את הלחימה בעזה צריך להכריע."





תגובות
בראש הכוח יצעדו רב"ט סמוטריץ ותת טוראי בן גבי קדימה להסתער!
מי סופר את אופיר סופר ? עם כל הכבוד , ויש הרבה כבוד ( ומה גם שבשירותך הצבאי שילמת מחיר אישי כשנפצעת קשה ) , כמדרשיסט אל מדרשיסט אומר לך אופיר שכדאי לחכות קצת בטרם תציע הצעות שכאלה. זה עתה נכנסת לכנסת, ראוי שתשתפשף מעט בעבודת הכנסת, תלמד ראייה איסטראטגית מה היא, תלמד לקחת בחשבון מגוון שיקולים שקצין חיר, כמו שהיית ,בדרך כלל לא מורגל בהם - ואז נתייחס ביתר רצינות להצעותיך. כרגע - אנא ממך, אל תקדים את המאוחר.
מה הקשר??? האיש יכול להציע מה שבא לו
לא קרקעית ולא נעליים אפשר להכניע את החמאס בלי זה. מבחינת הערבים אפילו אם יהיו להם אלף הרוגים ולנו אחד - הם ניצחו. צריך לשבור אותם מנטלית כך שייאבדו את המוטיבציה להמשיך במתקפות נגד ישראל. הדרך היא רק ע"י פעולות נקודתיות שיגרמו להם נזק ואבדות בנפש (חיסולים ממוקדים!). כניסה קרקעית רק ביום שנחליט להישאר שם ולהראות לערבים את הדרך החוצה למצרים או לכל מקום אחר.
יפה כתבת נכון
2 אין צורך להכנס שוב . אפשר להשיג תוצאות מצויינות מהפצצות אוויריות ממוקדות. חבל על חיי החיילים שיכנסו לקן הצרעות הזה.