באיחוד מפלגות הימין יגישו את מסמך הדרישות הסופי שלהם לליכוד, ביום שישי במהלך פגישת משא ומתן ראשונה בין נציגי המפלגות, במטרה להגיע להסכם ולכניסה לקואליציה.
הנושאים שעומדים במרכז המסך הם חינוך, התיישבות, דת ומדינה ומשילות, כשהמטרה בפירוט היא מהפכה בחינוך החמ"ד וחקיקת חוק החמ"ד. "תיקוני עיוותים" כלשונם בתיקצוב בתי הספר בפריפריה וכן נירמול מרקם החיים ביו"ש והעברת הטיפול למשרדי הממשלה.
עוד במסמך, באיחוד מפלגות הימין מבקשים לשמור על הסטטוס קוו ולקדם את פסקת ההתגברות. ברגע האחרון אושר גם הסעיף לחוק החסינות, זאת למרות הרצון החלקי של הבית היהודי למהלך.
המסמך שיוגש לליכוד כולל גם את מפלגת אח"י במפורש, כך שהמפלגה מתבססת על שישה ח"כים ולא רק 5 מאיחוד מפלגות הימין.
הרב רפי: נתעקש על החינוך והמשפטים
הפגישה תתקיים על רגע דרישת איחוד מפלגות הימין לתיק המשפטים והחינוך.
בראיון לסרוגים בהשבעת חברי הכנסת אתמול (רביעי) הבהיר הרב רפי פרץ כי הם יתעקשו על התיקים: "זה מגיע לנו בזכות ולא בחסד. אנחנו הצלנו את מחנה הימין. לקחנו את עוצמה יהודית ואמרנו שמחנה הימין יינצל. אני לא רוצה פרס על זה, רק לקבל את מה שהיה לנו ומגיע לנו. שכבנו על הגדרות".
ראש הממשלה בנימין נתניהו, ערב הבחירות, הבהיר לסרוגים כי איחוד מפלגות הימין לא יקבלו שני תיקים בכירים וכי תיק החינוך יישאר אצל הליכוד.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
גם יו"ר הקואליציה המסתמן, חבר הכנסת דוד ביטן, אמר לסרוגים כי שמע את האיומים של חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אך הוא לא יקבל את תיק המשפטים, לדבריו: "סמוטריץ' שר המשפטים – לא יהיה".
הפגישה תתקיים מול צוות המו"מ של הליכוד בראשות יריב לוין ונתן אשל. נציגי איחוד מפלגות הימין: שריה דמסקי – נציג האיחוד הלאומי, ואבי מעוז מהבית היהודי.

מה דעתך בנושא?
11 תגובות
1 דיונים
רפי
ברור
14:23 02.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רמאותו אומנותו
וזה גם קידוש ה' גדול.
08:50 02.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עם נבל תברר
מערכת משפטית מושחתת צריכה אחד חזק כמו סמורטיץ לנקות את האורוות המסריחות
12:21 02.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוו קישוט
די למסחטה
07:40 02.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי יוסף
חרפה לבית היהודי שנכנס לממשלה שממשיך לחמש מדינות רצחניות. אפילו , זה לא עולה המשא ומתן. להשתמש במרמה בקול כדי לתמוך ברצח עם בדרום סודן קמרון בורונדי ועוד
07:22 02.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צוללת
בושה חרפה וכלימה..
23:18 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המחנה הלאומי
נקודה!
21:15 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל בן שחר
מחכה שמישהו יציג את כל המסמכים לציבור שסמוטריץ רימה את הצבא ודחה גיוס בשקר כאילו שתורתו אומנותו
18:38 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דה וינצ'י
לא יתכן שתקפה עלינו מדינת דתיים .
17:01 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אפכן. הבית היהודי מבקשים כמה תיקים? ואז הם רוצים לקדם את חוק ההתבגרות .זה דבר שכל המפלגות מעוניינים לקדם חוק ההתבגרות שזה התוכנית שידוע מראש כדי להגן על ביבי מפני...
אפכן. הבית היהודי מבקשים כמה תיקים? ואז הם רוצים לקדם את חוק ההתבגרות .זה דבר שכל המפלגות מעוניינים לקדם חוק ההתבגרות שזה התוכנית שידוע מראש כדי להגן על ביבי מפני משפט כל זמן שהוא ראש ממשלה ?מר ביבי אני חייב לעמיד דברים על דיוקם? אתה טוען שאתה נקי ואין לך שום רבב של אשמה? אז יש לי הצע בשבילך ?למה שלא תצא גבר ותוכיח לעצמך ולבוחרים שלך. עד כמה אתה נקי. ותסיר א ת החסינות שלך? אני אומר לך מה הבעיה שלך? כולך פלברה רק דיבורים בזה אתה גדול?אבל אני יודע שאם אני הייתי במקומך ויודע שאין לי חשש מכלום בכיף הייתי מוריד את החסינות ?. אבל אתה יודע יפה מאד שיש לך סיבה לדאוג לכן אתה לא תסיר את החסינות .ולא רק שלא תסיר אתה עושה הכל כדי שכל המפלגות יצביעו בעד החוק שאתה מתכנן לעשות כדי שבעליון לא יוכלו להסיר לך את החסינות ?זה רק מוכיח כמה אתה מושחת ולא רק זה? האבא של המושחתים ?פחדן?כשרציתה לתבוע את לפיד הוא מיד אמר שהוא מסיר את החסינות שלו כדי שתוכל לתבוע אותו? אבל אתה כולך פקה פקה?. אתה יודע מה גם אם היה לי 10 % ספק שאתה נקי ?. היום אני בטוח שאתה אשם ב100 %..אבל דבר אחד אני יכול להבטיח לך? בורא עולם יודע הכל מה שיש לך? והוא יבוא איתך חשבון . כמו שאומרים .מידה כנגד מידה. כך הבורא יתברך מנהל את כל העולם. ואין אדם שהוא לא העניש? כמובן למי שמגיע?. זהו סופך מתקרב לאט לאט?ב"ה האשמה שלך תצא לאור. ואתה תראה בעיני העם כולו אדם שפל? ואני נותן לך עצה אתה יכול לתבוע אותי על לשון הרע ונראה מה יהיה איתך?
המשך 16:45 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עושים "סיבוב" עליהם?
גוש עם החרדים? לפני שיוכלו לטפל בשמירה על הרבנות? על הגיור? על הכותל מפני הרפורמים? יותר טוב שייכנסו ביחד עם החרדים וישיגו השגים לשמירה על הדת וכמשקל נגד לליברמן.
16:44 01.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר