חדשות המגזר

בדרך לממשלה: איחוד הימין ייפגשו עם נציגי הליכוד

באיחוד מפלגות הימין יגישו את מסמך הדרישות הסופי שלהם לליכוד, ביום שישי במהלך פגישת משא ומתן ראשונה בין נציגי המפלגות, במטרה להגיע להסכם ולכניסה לקואליציה

בדרך לממשלה: איחוד הימין ייפגשו עם נציגי הליכוד
צילום: צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90, Yonatan Sindel/Flash90

באיחוד מפלגות הימין יגישו את מסמך הדרישות הסופי שלהם לליכוד, ביום שישי במהלך פגישת משא ומתן ראשונה בין נציגי המפלגות, במטרה להגיע להסכם ולכניסה לקואליציה.

הנושאים שעומדים במרכז המסך הם חינוך, התיישבות, דת ומדינה ומשילות, כשהמטרה בפירוט היא מהפכה בחינוך החמ"ד וחקיקת חוק החמ"ד. "תיקוני עיוותים" כלשונם בתיקצוב בתי הספר בפריפריה וכן נירמול מרקם החיים ביו"ש והעברת הטיפול למשרדי הממשלה.

עוד במסמך, באיחוד מפלגות הימין מבקשים לשמור על הסטטוס קוו ולקדם את פסקת ההתגברות. ברגע האחרון אושר גם הסעיף לחוק החסינות, זאת למרות הרצון החלקי של הבית היהודי למהלך.

המסמך שיוגש לליכוד כולל גם את מפלגת אח"י במפורש, כך שהמפלגה מתבססת על שישה ח"כים ולא רק 5 מאיחוד מפלגות הימין.

הרב רפי: נתעקש על החינוך והמשפטים

הפגישה תתקיים על רגע דרישת איחוד מפלגות הימין לתיק המשפטים והחינוך.

בראיון לסרוגים בהשבעת חברי הכנסת אתמול (רביעי) הבהיר הרב רפי פרץ כי הם יתעקשו על התיקים: "זה מגיע לנו בזכות ולא בחסד. אנחנו הצלנו את מחנה הימין. לקחנו את עוצמה יהודית ואמרנו שמחנה הימין יינצל. אני לא רוצה פרס על זה, רק לקבל את מה שהיה לנו ומגיע לנו. שכבנו על הגדרות".

ראש הממשלה בנימין נתניהו, ערב הבחירות, הבהיר לסרוגים כי איחוד מפלגות הימין לא יקבלו שני תיקים בכירים וכי תיק החינוך יישאר אצל הליכוד.

נתניהו חינוך
נתניהו חינוך

גם יו"ר הקואליציה המסתמן, חבר הכנסת דוד ביטן, אמר לסרוגים כי שמע את האיומים של חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' אך הוא לא יקבל את תיק המשפטים, לדבריו: "סמוטריץ' שר המשפטים – לא יהיה".

הפגישה תתקיים מול צוות המו"מ של הליכוד בראשות יריב לוין ונתן אשל. נציגי איחוד מפלגות הימין: שריה דמסקי – נציג האיחוד הלאומי, ואבי מעוז מהבית היהודי.

תגובות

11
10
אבי
01.05.19

הקואליציה אפכן. הבית היהודי מבקשים כמה תיקים? ואז הם רוצים לקדם את חוק ההתבגרות .זה דבר שכל המפלגות מעוניינים לקדם חוק ההתבגרות שזה התוכנית שידוע מראש כדי להגן על ביבי מפני משפט כל זמן שהוא ראש ממשלה ?מר ביבי אני חייב לעמיד דברים על דיוקם? אתה טוען שאתה נקי ואין לך שום רבב של אשמה? אז יש לי הצע בשבילך ?למה שלא תצא גבר ותוכיח לעצמך ולבוחרים שלך. עד כמה אתה נקי. ותסיר א ת החסינות שלך? אני אומר לך מה הבעיה שלך? כולך פלברה רק דיבורים בזה אתה גדול?אבל אני יודע שאם אני הייתי במקומך ויודע שאין לי חשש מכלום בכיף הייתי מוריד את החסינות ?. אבל אתה יודע יפה מאד שיש לך סיבה לדאוג לכן אתה לא תסיר את החסינות .ולא רק שלא תסיר אתה עושה הכל כדי שכל המפלגות יצביעו בעד החוק שאתה מתכנן לעשות כדי שבעליון לא יוכלו להסיר לך את החסינות ?זה רק מוכיח כמה אתה מושחת ולא רק זה? האבא של המושחתים ?פחדן?כשרציתה לתבוע את לפיד הוא מיד אמר שהוא מסיר את החסינות שלו כדי שתוכל לתבוע אותו? אבל אתה כולך פקה פקה?. א

9
דה וינצ'י
01.05.19

כפייה לא יתכן שתקפה עלינו מדינת דתיים .

8
ישראל בן שחר
01.05.19

סמוטריץ שהצהיר שרמאותו אומנותו חי בסרט מחכה שמישהו יציג את כל המסמכים לציבור שסמוטריץ רימה את הצבא ודחה גיוס בשקר כאילו שתורתו אומנותו