חדשות

גם השנה: נתניהו ישתתף בטקס הדלקת המשואות

למרות הסערה שנרשמה בשנה שעברה בנושא, גם השנה ראש הממשלה ישתתף בטקס הדלקת המשואות- אך לא ינאם בו כפי שעשה בפעם הקודמת

גם השנה: נתניהו ישתתף בטקס הדלקת המשואות
צילום: (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

למרות הסערה שנרשמה בשנה שעברה, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להשתתף גם השנה בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות- כך דווח הערב (שלישי) בחדשות 12. בניגוד לשנה שעברה, הפעם נראה שיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לא יתנגד להשתתפותו.

על פי הדיווח, נתניהו ורעייתו שרה יגיעו לטקס ויישבו ביציע יחד עם אורחים מכובדים מחו"ל. עם זאת, הפעם נתניהו לא יישא נאום כפי שעשה בשנה שעברה, כשרק יוקרן סרטון ההצדעה לרוח הישראלית במהלך הטקס כמדי שנה. כמו כן, ההכרזה על הכניסה של נתניהו ורעייתו תיערך עוד לפני תחילת הטקס הרשמי בטלוויזיה, כדי שלא להאפיל על מקומו של יו"ר הכנסת.

השתתפותו של נתניהו בטקס נעשתה הפעם בתיאום עם אדלשטיין ועם שרת התרבות מירי רגב. נוכחותו של נתניהו בהר הרצל אמנם תדרוש התאמות מיוחדות בנושא האבטחה במקום, אך ההערכה היא שלא צפויות בעיות בנושא.

כזכור, בשנה שעברה אדלשטיין דרש שלא לאפשר לראש הממשלה לנאום בטקס המשואות, כפי שהיה נהוג עד אז. עם זאת, בסופו של דבר אדלשטיין התרצה ואישר לנתניהו לנאום כפי שרצה- אך בתנאי שזמני הנאומים שלהם יהיו שווים ויעמדו על לא יותר מ-7 דקות כל אחד. בסופו של דבר, נאומו של נתניהו ארך זמן רב יותר מכפי שתוכנן- דבר שעורר סערה נרחבת בכנסת, כאשר רגב ביקרה בחריפות את אדלשטיין על התנגדותו להשתתפות ראש הממשלה בטקס.

תגובות

4
2
שמעון לוי
30.04.19

נתניהו מזהם את טקס המשואות 3 כתבי אישום על שוחד מרמה והפרת אמונים

1
אוראור
03.05.19

מזהם? לא הגזמת............................... מזהם? לא הגזמת...............................

2
אזרחית מודאגת
01.05.19

כולנו גרים כאן איך אפשר לדבר ככה על ראש הממשלה שלך? אני מתביישת בשבילך.

1
שחיתות..
30.04.19

חבל להכתים את הטכם בשוחד מרמה והפרת אמונים שחיתות.. בושה שכיפה סרוגה משתפים פעולה עם החרפה הזו..