עם תום חג הפסח, מתקצר הזמן להרכבת הממשלה והמשא ומתן הולך ומתחמם. כך, שאחר הצהריים יגיעו המפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה לפגישה בכנסת עם צוות המשא ומתן של 'הליכוד' שמובילים השר יריב לוין ונתן אשל. ה- 15.5 הוא היום האחרון לגיבוש הקואליציה.

המפלגות החרדיות הן השותפות הגדולות והבכירות בקואליציה שמונות יחד 16 חברי כנסת, ולפיכך גם הדרישות שלהן. בראש הרשימה של ש״ס מבוקשים שלושה  תיקים שבהם החזיקו גם בקדנציה האחרונה: משרד הפנים, משרד הדתות וגם עלייה וקליטה. גם יהדות התורה דורשים להישאר בשני התפקידים שיש להם כיום: משרד הבריאות וראשות ועדת הכספים.

אחד הנושאים הראשונים שיעלו ש"ס ויהדות התורה במשא ומתן הקואליציוני עם ראש הממשלה נתניהו הוא חוק הגיוס, שצפוי להיות אחד המוקשים המרכזיים בשל התנגדותו של יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, מה שכזכור פירק בין היתר את הממשלה הקודמת.

בפתרון למשבר, המפלגות מבקשות לקדם שוב הפעם את חוק יסוד לימוד התורה, לפיו ערך לימוד תורה שווה לערך גיוס לצה"ל, זאת חרף ההתנגדות מצד 'כולנו' ו'הליכוד' בכנסת הקודמת, בנוסף לפסקת ההתגברות.

מצד יהדות התורה יגיעו לישיבה ארבעה ח"כים של הרשימה: יעקב ליצמן, משה גפני, מאיר פרוש, אורי מקלב והיועץ המשפטי של המפלגה עו"ד יצחק מירון ואילו בש"ס יגיע ראש הצוות השר לשעבר אריאל אטיאס, הח"כ הנכנס משה ארבל, היועץ המשפטי של התנועה עו"ד ישראל בך ויועץ התקשורת הסרוג של המפלגה בבחירות, אבי לרנר.

משבר נוסף, אך פנימי בסיעות הוא מה לעשות עם אלי ישי? לפי הפרסום בכיכר השבת, ביהדות התורה התקבלה ההחלטה כי השר לשעבר אלי ישי בתמורה לחבירתו למפלגה ימונה לעוזר פרלמנטרי בלשכת אחד מסגני השרים של אגודת ישראל אצל יעקב ליצמן או ישראל פרוש, זאת חרף כמות המצביעים הנמוכה מהציפיות שהיו ממנו וגם כי לא הגיע ל-250.000 קולות כפי שסוכם.

בתוך כך, מחר ייפגשו צוותי המשא ומתן של 'הליכוד' עם נציגי איחוד מפלגות הימין ו'כולנו', צפוייה ישיבה נוספת גם עם ישראל ביתנו לאחר שקיימו אחת שכזו כבר במהלך החג.