כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עם צאתו מבית הנשיא, התראיין יו"ר הבית היהודי ורשימת איחוד מפלגות הימין הרב רפי פרץ לעיתונאים. לשאלת סרוגים אמר כי דרישות המפלגה הן תיק החינוך והמשפטים, ושלל את הניסיון לסכסך בינו לבין יו"ר האיחוד הלאומי בצלאל סמוטריץ'.
"יצאנו עכשיו מפגישה עם הנשיא, המלצנו בפני הנשיא על בנימין נתניהו כמועמד שלנו לבניית הממשלה הבאה. לשמחתנו אנחנו 5 חברי כנסת, שמטים את הכף ל-61 חברי כנסת עד עתה. פירושו של דבר שרוב הבית אומר שנתניהו יהיה המועמד המוביל לבניית הממשלה", אמר לאחר צאתו מהנשיא.
"יש לנו אמון גדול בראש הממשלה ואנחנו מקווים שהנשיא יטיל את הרכבת הממשלה עליו. אנחנו בדיבור ובמו"מ עם גורמים שונים בקואליציה, וגורמים שונים סביב ראש הממשלה. אני אפגש איתו היום אחר הצהריים, פגישה בה הבהיר את האמון שיש לי בו, ביושרו, בהגינותו, בכוחו להקים ממשלה, ואת העקרונות והתביעות המרכזיות שאיתם אנחנו נרצה להתנהל".
החינוך והמשפטים מגיעים לנו על פי דין
אתה מדבר על אמון בתניהו, אבל אתם מבקשים תיקים בכירים, שלא בטוח שתקבלו.
"אנחנו מבקשים את תיק החינוך ואת תיק המשפטים שהיו בידינו. אנחנו 6 חברי כנסת וזה מגיע לנו על פי דין. אנחנו ממשיכים דרך מאוד רצינית של הציונות הדתית שדיברה תמיד בשפת חינוך. אין כמו חבר כנסת בצלאל, אין כמוהו בלהיות שר משפטים. הוא יכול לעשות את העבודה הזו מצוין, גם במיומנות וגם בהיכרות, וגם בקביעת סדר יום חדש בתוך המערכה המשפטית שאינה הורסת אלא מתקנת אותה בשום שכל".
אתמול זומן ח"כ סמוטריץ' בנפרד לראש הממשלה, היום אתה זומנת. זה נראה שנתניהו מנסה לעשות הפרד ומשול בתוך איחוד מפלגות הימין?
"אני לא יודע מה נתניהו רוצה, אני יכול להגיד מה אצלי. אנחנו הולכים ביחד בוודאי. בכל מקום, אנחנו מדברים, מתאמים, מתואמים. אני יודע כל מילה שהוא אמר אתמול, והוא יידע כל מילה שאני אגיד היום. אנחנו במגמה משותפת להגיע יחד למשא ומתן".

מה דעתך בנושא?
14 תגובות
5 דיונים
עופר
חורבן הבית בדרך
16:52 18.05.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
בושה למדינה מה קורה בו כולם חרדים ודתיים
19:19 17.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי חרד.
{{{דתיים חרדים ערבים שסניקים בליכודניקים לא העם שלי.מצידי שיחיו במדינה משלהם.
19:15 17.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צפ
תלמד את נושא השואה תלמד איך התבטאו אותם צוררי העם היהודי אותם אנטישמים שטבחו בעם היהודי לדורי דורות ! ואז אולי תפנים שארץ ישראל מדינת ישראל בסופה תהיה דתית חרדית ...פשוטו כמשמעו דמוגרפיה ואחד כמוך סופו להגר אוגנדה
20:48 17.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
פעם אחת הוא אומר- 5 מנדטים פעם- 6 חברי כנסת...
14:31 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמוליק
זאת מכיוון שהרב אלי בן דהן נכנס דרך רשימת הליכוד
21:06 17.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גרשון
צריכים להסתפק בתיקים זוטרים, ככה מתחילים
14:10 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממש לא יאומן
מצד שני - כנראה שזה הפרצוף האמיתי של הציונות הדתית.
13:17 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ברוך שוורץ
סמוטרעץ' עשה צבא.
13:50 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
רפי פרץ כחומר ביד היוצר בידיו של התחמן הבלתי נלאה סמוטריץ'. הרב רפי איש ערכי וממלכתי. סמוטריץ' שונא כל מי ששונה ממנו, תחמן ופוליטיקאי מהזן הרע. ברור שזה לא יקרה,...
רפי פרץ כחומר ביד היוצר בידיו של התחמן הבלתי נלאה סמוטריץ'. הרב רפי איש ערכי וממלכתי. סמוטריץ' שונא כל מי ששונה ממנו, תחמן ופוליטיקאי מהזן הרע. ברור שזה לא יקרה, אבל תכלס - הרב רפי צריך להתנער מהגזען המשיחי, ובוודאי שלא לתמוך בו לתפקיד כה רגיש כשר משפטים. כשר משפטים הנזק שסמוטריץ' יגרום יפגע במדינה לאורך שנים.
המשך 12:47 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
אבל גם הוא לא פראייר ממילא סמוטריץ לא יקבל את תיק המשפטים אז מה אכפת לו לפרגן לא עולה כסף
14:49 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרב או הכתב?
הזוהי שפתו של רב בישראל או שזה הכתב של 'סרוגים'?
12:23 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
רפיפרץ "הרב"
15:12 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה
את יקית במקרה?
16:49 16.04.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר