חדשות

גנץ ולפיד: "לא נשב בממשלת נתניהו"

לאור הדיווחים והספקולציות על הקמת ממשלת אחדות וכן הדרישות של ליברמן לחוקק את חוק הגיוס ככתבו אומרים הערב (מוצ"ש) ראשי כחול לבן יאיר לפיד ובני גנץ: "לא נשב בממשלת נתניהו"

גנץ ולפיד: "לא נשב בממשלת נתניהו"
צילום: Photo by Noam Revkin Fenton/FLASH90

העיתונאי עמית סגל (חדשות 12) מדווח כי יאיר לפיד מספר 2 בכחול לבן מצהיר הערב (מוצאי שבת): "לא שב עם נתניהו"

יובל קרני הכתב הפוליטי של ידיעות אחרונות צייץ בטוויטר: "ביקשתי גם את עמדתו של יו"ר כחול-לבן בני גנץ לדיווחים על אפשרות לממשלת אחדות, והוא השיב – "לא נשב בממשלת נתניהו".

ההבהרה הגיע לאחר הקריאות שנשמעו להקים ממשלת אחדות לאחר היוודע תוצאות הבחירות.

נתון נוסף הוא שיו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן מערים קשיים על הרכבת הקואליציה הנוכחית, עם השותפות הטבעיות מימין- החרדים, כשהוא מתנה את כניסתו לקואליציה בחקיקת חוק הגיוס כפי שהוסכם עליו בכנסת ה-20 ועליו היא התפזרה, ובקבלת תיק הביטחון, ועוד לא אמר שימליץ על נתניהו לראשות הממשלה.

ברקע דיווח ב-'חדשות' על כך שליברמן ולפיד השוהים שניהם באירופה נפגשו ודנו בהקמת ממשלת אחדות בלי החרדים וה'ימין הקיצוני', ובכך לקדם תח"צ בשבת, ברית זוגיות, גיוס ושינויים בתקציבים.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' צייץ ביום שישי נגד המהלך וכתב: "צריך לומר בצורה ברורה: העם בישראל בחר השבוע ממשלת ימין. נתניהו, שקיבל את מירב הקולות, הבטיח שוב ושוב בצורה הכי ברורה שאם הוא יקבל מנדט ויהיה רוב לגוש הימין הוא יקים ממשלת ימין. על דעת כן הוא נבחר".

סמוטריץ' הוסיף ואמר כי "כל ממשלה אחרת תהיה לא דמוקרטית ולא לגיטימית ותהווה גניבה של המדינה מהעם. הגיע הזמן שהשמאל ילמד לכבד את העם ואת הדמוקרטיה גם כשהם חושבים אחרת ממנו".

תגובות

33
25
עירית
13.04.19

לפיד=ליצן. מי הוא בכלל?? ...

1
הבנת הנקרע
13.04.19

למה, מי זו עירית? כלת פרס נובל? קשוט עצמך, ואז קשוט אחרים

2
לוין
13.04.19

סמוטריץ מי אתה שב בצד וסתום הציונות נחתכה בחצי ש״ס וליצמן לא ציוניים כך שתתן את המדינה לכולם אתה בבחירות הבא תעלם כמו בנט אמן

3
צוללת
13.04.19

גם הרב רפי פרץ לא יצטרף לממשלת נתניהו. ברור. הוא ישר. ולא יסכים תמורת שררה בעלמא דשיקרא להצטרף לממשלת ממשלת מרמה. ממשלת שוחד. ממשלת הפרת אמונים. יש בו יושר. ויש לו אחריות על העם ועתידו לא יפקיר את הכל תמורת כבוד מדומה.. אני בטוח. יש לו ערכים אחריות והגינות.

4
כחול לבן
14.04.19

האנשים הכי אכותיים למדינה שלנו בנתיים ביבי מכר לכם שקרים וקינתם ... עירית בנתיים מי שיצא ליצן זו את לצנית .

5
שי
14.04.19

נכון. הוא באמת ליצן. הוא הרס הרבה לכחול לבן. הוא הוכיח שהוא פועל משנאה ולא מאהבת הציבור.

24
שרה רבקה
13.04.19

ממשלת אחדות. בלי אחדות . לשם מה. כדי לגרש יהודים מארץ ישראל שלנו לעולם. אם ביבי ישב עם גנץ ושותפ שהגיעו לכנסת .....תקראו כתבה בכלכליסט. הרי הוא לא מקיים הבטחתו לציבור ולרבי לפעול למען עם ישראל וארץ.ישראל. שישארו גנץ והרביעיה בגאותם במקומם רק משיח יושיענו

1
בלי ביבי
14.04.19

עדיף ממשלה בלי שוחד מרמה והפרת אמונים.. בלי ביבי

23
דויד
13.04.19

נו באמת העם בחר נציגים... הנציגים עושים הנראה לעינם. כחלון התחייב לא לשבת עם נתניהו במקרה של כתב אישום... אם הוא היה עם כוח להפיל ממשלה סמוטריתץ היה אומר שעל זה נבחר? בלי שום קשר, הסיכוי לממשלה אחרת הוא אפס. אבל חלאס עם להגיד מה העם בחר. העם סיים את תפקידו.