על פי הפרסומים, מתנהל משא ומתן לרגיעה בין ראש הממשלה נתניהו מול איום אסירי חמאס לשביתת רעב מוחלטת. בתגובה, תוקף חה"כ בצלאל סמוטריץ' "ספרו לי עוד על זה שנתניהו הוא ימין חזק", כתב בחשבון הטוויטר שלו.
יו"ר האיחוד לאומי כינה את המשא ומתן עם אסירי חמאס "אבסורדי" ואמר כי "זה שבירת שיא נוסף של כניעה ורפיסות. עד כמה אפשר לשחוק עוד את ההרתעה הישראלית?! שישבתו רעב כמה שהם רוצים, עד מוות, בלי הזנה בכפיה ובלי נעליים".
וקרא לנתניהו "לחדול מכל שיח עם המחבלים בכלא".
לפי ההבנות מול האסירים, מוצע ששב"ס יסיר את השבשים הסלולריים ויתקין טלפונים ציבוריים לשימוש האסירים. במקביל תחודש העברת הכסף לחמאס וכי שאר הדרישות שלהם כמו השבת הביקורים, הסרת הסנקציות נגדם ושיפור תנאי הכליאה שלהם – יידונו רק אחרי הבחירות בישראל.
מבחינת השב"ס, שביתת רעב מוגדרת ככזו, רק לאחר סירוב של קבלת שש ארוחות על ידי האסירים. לאחר מכן, יכולים הסוהרים לנקוט נגדם בסנקציות, כמו: הוצאת מכשירי חשמל מהתאים ועד ניוד אסירים בין בתי כלא והכנסה של אסירים לבידוד. מהשב"ס נמסר כי הם ערוכים לכל תרחיש, וכי ההיערכות החלה כבר לפני מספר שבועות בעקבות גל האירועים האלימים של המחבלים, בהם שני פיגועי דקירה, הצתת התאים והפרות סדר.
תגובות
למה ימין חזק חייב להשתדך עם גזענות ושנאת האחר ??????????
תפסיקו לריב אני בוחר טב בגלל בן גביר אם אראה שיורדים על ביבי חזק אבחר ביבי לחזק
אתם לא מבינים סמוטריץ יזרוק את בן גביר סמוטריץ רק מנצל את הבוחרים של עוצמה יהודית ושניה אחרי הבחירות הוא יתנער מהם ויתחיל לבזות אותם ולהלחם בהם אתם טמבלים שאתם נותנים לו את הקול שלכם
עמיר צודק בוחרת טב בגלל: 1. איתמר בן גביר 2. סמוטריץ !!!
סמטוריץ אחריך. צריכים מנהיגות חזקה וערכית ב באמת בימין. ימין מאמין זה רק איחוד הימין