לרגל פרשת מאכלות אסורים ומותרים שנקראה בשבוע שעבר בחרו בבית המדרש הסביבתי של החוג ללימודי ארץ ישראל במכללת הרצוג לקיים ערב לימוד יוצא דופן.

הערב עסק בהחייאת מסורות נכחדות על בעלי חיים בשימוש האדם וכלל בין השאר הסבר והתנסות בהפקת הדיו המיוחד של סופרי הסת"ם, חקר כשרותו של הארבה וגולת הכותרת – התנסות מעשית בטיגון ובטעימה של ארבה.

אביחי בנימיני, מרצה וחוקר טבע במכללה, הוביל את הערב ושוחח עם המשתתפים על שיחזור המסורות בעזרת "משוגעים לדבר" ועל המקומות אליהם המחקר עשוי להתגלגל.

הערב עצמו כלל בין השאר הסבר והתנסות בהפקת הדיו המיוחד של סופרי הסת"ם, חקר כשרותו של הארבה ורגעי שיא שהתקבלו ברגשות מעורבים וכללו התנסות מעשית בטיגון ובטעימה של ארבה.

ד"ר דורון שר אבי ראש החוג ללימודי ארץ ישראל במכללה:  "ערבי עיון אלה, נועדו להוות בית חם ומעשיר למדריכי טיולים, מורי דרך ומורים ללימודי ארץ ישראל, המבקשים להרחיב את אופקיהם בתחומים שונים בידיעת הארץ, ולצאת מארבע אמות של הדרכה שגרתית בשדה".

"אין לי ספק למשל, שמפגש עם עפצים בשדה, מעורר כעת עניין גדול בהרבה, לכל מדריך ולכל מטייל שחווה הפקת דיו מעפצים, וכך גם לגבי כל הנושאים העולים לדיון במפגשי בית המדרש הסביבתי. לערבי העיון מגיעים עשרות מבוגרי החוג, כמו גם בוגרי קורסי הכשרות המדריכים שלנו, ועל הדרך גם מתעניינים רבים שאינם מדריכים".