לאמיצים בלבד: חקר כשרות הארבה עם טיגון וטעימה

בית המדרש הסביבתי במכללת הרצוג קיים ערב לימוד יוצא דופן על חקר כשרות הארבה עם התנסות מעשית בטיגון וטעימה: "ערבי עיון להרחבת האופקים ולצאת מארבע אמות של הדרכה שגרתית"

לאמיצים בלבד: חקר כשרות הארבה עם טיגון וטעימה
  צילום: מכללת הרצוג

לרגל פרשת מאכלות אסורים ומותרים שנקראה בשבוע שעבר בחרו בבית המדרש הסביבתי של החוג ללימודי ארץ ישראל במכללת הרצוג לקיים ערב לימוד יוצא דופן.

הערב עסק בהחייאת מסורות נכחדות על בעלי חיים בשימוש האדם וכלל בין השאר הסבר והתנסות בהפקת הדיו המיוחד של סופרי הסת"ם, חקר כשרותו של הארבה וגולת הכותרת – התנסות מעשית בטיגון ובטעימה של ארבה.

אביחי בנימיני, מרצה וחוקר טבע במכללה, הוביל את הערב ושוחח עם המשתתפים על שיחזור המסורות בעזרת "משוגעים לדבר" ועל המקומות אליהם המחקר עשוי להתגלגל.

הערב עצמו כלל בין השאר הסבר והתנסות בהפקת הדיו המיוחד של סופרי הסת"ם, חקר כשרותו של הארבה ורגעי שיא שהתקבלו ברגשות מעורבים וכללו התנסות מעשית בטיגון ובטעימה של ארבה.

ד"ר דורון שר אבי ראש החוג ללימודי ארץ ישראל במכללה:  "ערבי עיון אלה, נועדו להוות בית חם ומעשיר למדריכי טיולים, מורי דרך ומורים ללימודי ארץ ישראל, המבקשים להרחיב את אופקיהם בתחומים שונים בידיעת הארץ, ולצאת מארבע אמות של הדרכה שגרתית בשדה".

"אין לי ספק למשל, שמפגש עם עפצים בשדה, מעורר כעת עניין גדול בהרבה, לכל מדריך ולכל מטייל שחווה הפקת דיו מעפצים, וכך גם לגבי כל הנושאים העולים לדיון במפגשי בית המדרש הסביבתי. לערבי העיון מגיעים עשרות מבוגרי החוג, כמו גם בוגרי קורסי הכשרות המדריכים שלנו, ועל הדרך גם מתעניינים רבים שאינם מדריכים".

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
13 תגובות - 9 דיונים מיין לפי
1
מי יעיז ויגיד שנשאר לו תאבון אחרי תמונות כאלה
אני | 03-04-2019 19:03
?
2
חחח. ממש תענוג אפלטוני
אבי | 04-04-2019 7:52
אין כאן הנאה מהטעם או התרגשות דגדוג הרגליים בפה. רק אהבת השינוי וחידוש ההלכתי.
3
אור החיים הקדוש
אבי | 04-04-2019 7:54
האור החיים הקדוש בספרו 'פרי תואר' (יוד סי' פה סקא), מספר שבעירו היו נחילי ארבה מגיעים באופן קבוע פעם בב' או ג' שנים, ואנשי העיר היו נוהגים לאכול מהם. כשגדל והיה למורה הוראה, הורה לאסור לאוכלם והפסיקו כולם לאכול חוץ מאחד שלא שת לבו לדבר זה, והראוהו בחלום שהיה אוכל שקצים ורמשים, והעירוהו כי הם הארבה שאכל בו ביום. ומסופר שם, שמשעה שפרסם איסורם וחכמי העיר היטו אוזנם ואסרום, מאותה שנה לא נראו עוד במערב למעלה מעשרים שנה.
חזק וברוך
יאיר | 05-04-2019 10:22
יישר כוח על פרסום הסיפור, מי נתן להם כשרות.? איש הישר בעיניו יאכל מאכל אסור או שיש ספק רב לגביו, איזה אומץ ועזות יש להם
4
איזה מגעילים יאבאבא
מישהו | 04-04-2019 8:08
חוצמזה שאין לנו מסורת על הארבה וכבר כתבו גדולי האחרונים שהארבה שאכלו בזמן התורה כמעט לא מצוי היום ושיש אלפי מינים ותתי מינים
5
נאמנים לשיטת רבי גוגל
דויד | 04-04-2019 11:08
אין חדש מבית מדרשה של הציונות הדתית תמיד איפה שנימצאת הקולא הם הראשונים שנהיים פורצי גדר, דברי רבותנו כי אין לנגוע בשום מאכל שאין מסורת ברורה לאוכלו מעיינת אותם כחורף דאשתקד, ודברי אור החיים הק' בדיוק בפרשתנו פרשת שמיני חשובים בעינהם לקליפת השום
למה להכליל?
דוס | 04-04-2019 21:06
מה הקשר לציונות הדתית כקבוצה? רק בגלל שזה באתר סרוגים? וחוץ מזה הטועם בתמונה נראה לי יותר כמו ברסלבר... אבל מה זה מעניין אותך? מבחינתך כל מי ששונה ממך ראוי לביקורת. יאללה תתקדם...
מסורת
דניאל | 04-04-2019 19:41
מי אמר שאין מסורת?! ליהודי תימן מסורת רציפה ונאמנה. אז בקהילה של האור החיים לא היתה מסורת, איך זה פוגע במסורות של קהילות אחרות? אין כאן שום קולא, אלא אדרבא, העמדת הדת על תילה והחזרת עטרא ליושנה. שכחום וחזרו וייסדום. הרי ברור שאין כאן שום תאווה... רק רצון לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא במסירות נפש של ממש! :)
6
פיכסה
איכסה | 04-04-2019 18:48
עם כל הכבוד לכשרות הארבה, זה עדיין נראה כמו שרץ משוקץ, ואין סכוי שסה מתקרב לפה שלי.
7
לאמיצים בלבד
ניסן | 05-04-2019 12:03
לפני שתאכלו זה תסתכלו מה כתב אור החיים הקדוש על זה .
8
כבר עדיף לאכול חזיר
מה זה זה? | 06-04-2019 20:11
לפחות ניראה כמו סטייק
בד'כ אינני נכנס לתגובות, הפעם עד לתגובה שלך
חשיבות רמת השיח | 11-04-2019 9:59
רמת התגובות היתה גבוהה ומעשירה.
9
בציערותי הייתי אוכל שריפס
דוד | 06-04-2019 20:39
אזה נראה ממש אותו דבר. מאוד אהבתי, אם זה אותו טעם אשמח לאכול